Dugoročni najam

Novi hit na tržištu: ‘Ovo nije za odmor i to trenutno naše goste ne zanima‘

Jedan od suvlasnika ovog resorta s tri luksuzne dizajnerske vile kaže da se cijena mjesečnog najma izvan sezone u ovoj situaciji kreće oko cijene jednog tjedna u špici sezone
 Goran Sebelic/Cropix

- Kako su u Sloveniji najavili lockdown, tako smo počeli dobivati pozive za dugoročni najam naših triju vila. U petak nam je došao jedan par iz Ljubljane, riječ je o vlasnici jedne poznate IT tvrtke, koji je odlučio doći u Istru na mjesec dana - priča nam Andrea Vitas, koji vodi prodaju i buking triju luksuznih vila u vlasništvu tvrtke Istria Nuova u selu Režanci, 20-ak kilometara od Pule. Ističe da ovo nije odmor i da to trenutno njihove goste ne zanima. Jedino ih zanima da se maknu iz velikih gradova u situaciji kada se sve zatvara, da budu u prirodi, da imaju slobodu kretanja i da su sigurni. A Slovenci se u Istri osjećaju itekako sigurno te su bili prvi gosti koji su dolazili na Poluotok odmah nakon otpuštanja mjera u svibnju.

image
Goran Sebelic/Cropix

- No, ne zanimaju se za nas samo Slovenci, imali smo u posljednje vrijeme stotinjak upita za dugoročni najam naših vila za stanovanje dok ne prođe ova situacija. Interes pokazuju ljudi iz okruženja, točnije oni koji su tri do četiri sata udaljeni od Pule vožnje autom. Puno je zainteresiranih i iz Zagreba. Oni koji rade od kuće, a djeca im pohađaju online nastavu, imaju priliku ovdje provesti kvalitetno vrijeme - ističe Vitas.

Jedan od suvlasnika ovog resorta s tri luksuzne dizajnerske vile, Stevan Jovanović kaže da se cijena mjesečnog najma izvan sezone u ovoj situaciji kreće oko cijene jednog tjedna u špici sezone.

image
Goran Sebelic/Cropix

- Dakle, za cijenu jednog tjedna u špici sezone sada dobijete cijeli mjesec. Uz to naši gosti dobiju našu posteljinu i ručnike, kozmetiku. Praktički su kao u hotelu. Želimo da nose što manje prtljage, samo ono što im je potrebno za tih mjesec dana - ističe suvlasnik vila, koji je s mađarskim partnerom Valentinom Sovom vile sagradio prije tri godine.

- Cijena tjednog najma luksuznih vila u špici sezone kreće se oko 6000 eura, a gosti imaju i uslugu vozača, turističkog vodiča, imaju svojeg kuhara, doručak, pa čak i dostavu namirnica, što je u ovoj situaciji prilično traženo. Proteklih smo godina u vilama prije svega imali goste iz Amerike te iz azijskih zemlja, a ove godine su to gosti s bližih tržišta kojima smo dostupni automobilom - zaključuje Vitas.

image
Stevan Jovanović i Andrea Vitas
Goran Sebelic/Cropix

Inače, nisu samo vlasnici kuća za odmor i luksuznih vila odlučili ponuditi svoje smještajne kapacitete za dugoročni najam tijekom pandemije. Istim su stopama krenule i dvije velike hotelske kuće u Istri. Arena Hospitality Group iz Pule ove zime pruža dugoročni najam mobilnih kućica u dva svoja kampa - kampu Kažela u Medulinu i Stoja u Puli. Valamar Riviera iz Poreča nudi, pak, najam smještaja za dulji boravak, od najmanje mjesec dana, od 30. rujna do 31. ožujka u kampu Istra Premium Camping Resort u Poreču i Ježevac Premium Camping Resort na otoku Krku.

image
Goran Sebelic/Cropix

- Dulji boravak u Valamarovim kamping ljetovalištima idealan je ne samo za goste koji se žele odmoriti nego i za kompanije koje svojim zaposlenicima žele pružiti mogućnost premještanja ureda i boravak u prirodi uz more tijekom ove jeseni i zime. Cijena paketa smještaja kreće se od 450 eura mjesečno - izjavio je Bruno Radoš, direktor operacija za kampove i direktor regije u Valamaru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:35