PROMJENA NA VRHU

Novi čovjek na čelu Atlantic Grupe: Zoran Vučinić novi je predsjednik Nadzornog odbora

Na jučerašnjoj sjednici Nadzornog odbora Atlantic Grupe, Zdenko Adrović svoju funkciju prepustio je Vučiniću

Zoran Vučinić

 Atlantic

Zoran Vučinić je novi predsjednik Nadzornog odbora (NO) Atlantic Grupe, izvijestili su u četvrtak iz te kompanije.

Na jučerašnjoj sjednici Nadzornog odbora Atlantic Grupe, dosadašnji predsjednik NO-a Zdenko Adrović vodeću funkciju u ovom tijelu prepustio je Zoranu Vučiniću, dosadašnjem članu odbora. Kao jedan od vodećih stručnjaka u hrvatskoj financijskoj industriji, navodi se, Zdenko Adrović je uspješno vodio Atlanticov Nadzorni odbor od njegova osnutka 2006. godine, a nastavlja sudjelovati u njegovom radu kao član.

„Mom prethodniku želim najprije zahvaliti i čestitati za više od desetljeća uspješnog kormilarenja Nadzornim odborom kompanije koja predstavlja perjanicu korporativnog upravljanja u Hrvatskoj i široj regiji. Naša je obaveza da iste visoke standarde zadržimo i ako je moguće i unaprijedimo u mandatu koji preuzimam‘, kazao je Zoran Vučinić, novi predsjednik Nadzornog odbora, te dodao: "Zahvaljujem i kolegama iz Nadzornog odbora i kompaniji na povjerenju za ovu odgovornu zadaću, kojoj pristupam sa skromnošću, ozbiljnošću i velikim entuzijazmom. Vjerujem da će moje međunarodno iskustvo u industriji robe široke potrošnje biti vrijedno za Atlantic Grupu, a jednako tako radujem se učiti od Atlantica i svojih kolega u Nadzornom odboru“.

Iz kompanije se navodi kako se Vučinić Nadzornom odboru Atlantic Grupe pridružio početkom 2022. godine. Riječ je o dokazanom globalnom poslovnom lideru s više od tri desetljeća dugom međunarodnom karijerom na području robe široke potrošnje, primarno u globalnim operacijama korporacije The Coca-Cola Company, ističe se u priopćenju.

Između ostaloga, najrecentnije je bio President for Russia, Ukraine & Belarus Region, President Middle East & North Africa Region, te Chief Operating Officer Coca-Cola North America, sa sjedištem u Atlanti. Osim na brojnim funkcijama u visokom menadžmentu Coca-Cole globalno, radio je za Egon Zehnder International, svjetski istaknutu konzultantsku tvrtku u području ljudskih resursa i izvršnog vodstva, te kao direktor mliječne industrije Dukat. Govori pet jezika i Diplomirao je na European Business School, Reutlingen University i Middlesex University u Londonu, a magistrirao sa MBA na MIT-u Sloan School of Management, u Bostonu, stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 20:13