‘GOMILAMO GUBITKE‘

Novi apel: Udruga malih distributera goriva od Vlade traži da im omogući normalno poslovanje

Mali distributeri goriva traže razumijevanje teške poslovne situacije u kojoj su se našli zbog zamrzavanja cijena goriva

Ilustrativna fotografija
 

 Nikola Vilic/Cropix

Udruga malih distributera goriva uputila je još jedan apel predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću i ministru gospodarstva i održivog razvoja Davoru Filipoviću uoči isteka posljednje Odluke Vlade RH vezane uz zamrzavanje cijena goriva.

Mali distributeri goriva traže razumijevanje teške poslovne situacije u kojoj su se zbog te Odluke našli, kao i donošenje nove Uredbe koja će im omogućiti normalno poslovanje.

Ponovno su podsjetili kako mali distributeri goriva, nakon zamrzavanja cijena goriva i uredbe kojom se fiksiraju veleprodajne cijene, gomilaju milijunske gubitke koji su nenadoknadivi, što posljedično ugrožava njihov opstanak, a time i gotovo 1000 radnih mjesta u Hrvatskoj.

Zbog svega su toga pokrenuli i akcije zatvaranja benzinskih postaja diljem Hrvatske. Djelomično i privremeno su ih prekinuli nakon informacije da će Vlada saslušati i velike distributere goriva koji su im iskazali podršku.

Dodatno, ukazuju i na problem u opskrbi naftnim derivatima s kojim se suočavaju mnogi članovi Udruge diljem Hrvatske, zbog čega su neke benzinske postaje i dalje zatvorene.

Iz Udruga malih distributera goriva poručuju kako tržišno održiva uredba vezano uz cijene goriva nije samo u interesu malih distributera goriva već hrvatskog gospodarstva u cjelini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:56