Holivudski spektakl

Nova hrvatska filmska kulisa: Neka od najvećih holivudskih glumačkih imena stižu u Rovinj

Mogu potvrditi da je Grad obavio sve potrebno i ponudio pomoć za snimanje, kazao je gradonačelnik
Salma Hayek
 Regis Duvignau / REUTERS

Neka od najvećih holivudskih glumačkih imena, Samuel L. Jackson, Salma Hayek, Ryan Reynolds, dolaze u Rovinj snimati nastavak uspješnog akcijskog filma iz 2017. "The Hitman's Bodyguard" ili kako je u nas preveden "Čuvaj me s leđa". Potvrdio je to Glasu Istre gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga, koji kaže da je Grad već izdao potrebne dozvole za snimanje holivudskog spektakla.

- Mogu potvrditi da je Grad obavio sve potrebno i ponudio pomoć za snimanje. Prema izdanim dozvolama, snimanje bi trebalo započeti već početkom travnja i potrajati mjesec dana, kaže Paliaga.

Brojna bi filmska ekipa trebala odsjesti u najboljim Maistrinim hotelima. Pretpostavlja se da će dio njih spavati u Loneu, a dio u novom Grand Park Hotelu. Doduše, nepoznato je gdje će biti smještene najveće zvijezde filma, ali sigurno je da će imati poseban tretman s najvišom razinom usluge. Rovinjski gradonačelnik otkrio je i da će za potrebe snimanja biti izgrađen filmski kamp u staroj Mirninoj hladnjači i oko nje.

O nastavku ovog akcijskog filma već se naveliko piše na specijaliziranim portalima. Producentski i distribucijski studio Lionsgate s prvim je filmom inkasirao lijepu svotu novca pa i ne čudi što su se odlučili na snimanje nastavka. "The Hitman's Bodyguard" imao je budžet od relativno skromnih 30 milijuna dolara, na koncu zaradivši više od 175 milijuna dolara. Nepoznato je koliki je budžet planiran za snimanje nastavka, no vjerojatno neće biti veći od 100 milijuna dolara, koliko je utrošeno na film "Robin Hood", koji je dijelom sniman 2017. u Završju, na sjeveru Istre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 21:22