digitalizacija

Nova domaća inovativna platforma: Okitoki za bolju komunikaciju i jednostavniju administraciju u vrtićima

Okitoki svojim korisnicima pomaže da atmosfera u vrtićima bude još bolja i da odgojitelji i roditelji međusobno više komuniciraju
 Okitoki

U Zagrebu je predstavljena nova domaća inovativna platforma Okitoki, koja je nastavak digitalizacije vrtića u smislu kvalitetnije komunikacije, kontinuiranog prijenosa znanja, iskustava i informacija, izgradnju boljeg i čvršćeg odnosa roditelja i odgojitelja. Okitoki svojim korisnicima pomaže da atmosfera u vrtićima bude još bolja i da odgojitelji i roditelji međusobno više komuniciraju. Okitoki odgojiteljima omogućava da u samo par klikova roditeljima u realnom vremenu pruže uvid u aktivnosti njihove djece za vrijeme boravka u vrtiću. Ova platforma omogućava im dijeljenje najrazličitijih sadržaja – od fotografija, dokumenata, servisnih informacija pa do dječjih likovnih radova ili kratkih videa koji roditeljima prenose atmosferu u vrtiću. Neki vrtići iz Zagreba i Samobora su među prvima uveli Okitoki platformu. Danas Okitoki ima već 1700 korisnika, a njihov broj raste iz dana u dan. Naknadu za korištenje Okitokija plaća vrtić, putem mjesečne pretplate, tako da je za roditelje besplatan I jednostavan za korištenje. Svi sadržaji u aplikaciji ostaju trajno i moguće ih je koristiti u bilo kojem trenutku. Unutar aplikacije moguće je kreirati i odvojene grupe i pojedinačne chatove.

“Okitoki pojednostavljuje administraciju, smanjuje papirologiju te tako oslobađa dragocjeno vrijeme za rad s djecom. Na taj se način povećava i zadovoljstvo vrtićkih djelatnika, ali i roditelja te, naravno, djece kao ključnih korisnika vrtića. Aplikacija je razvijena u suradnji s odgojiteljima i roditeljima te je posve prilagođena hrvatskom obrazovnom sustavu. Kao majci vrtićke djece, uvid u to kako izgleda dan mog djeteta te kvalitetna, brza i jednostavna komunikacija s odgojiteljima visoko je na mojoj listi prioriteta. Nažalost, ona se uglavnom svodi na prijenos kratkih praktičnih informacija, a sada je, zbog pandemije koronavirusa i epidemioloških mjera, dodatno sužena i ograničena. Stoga smo posebnu pozornost posvetili komunikacijskim funkcionalnostima Okitokija koje odgojiteljima omogućuju da pokažu cijeli proces kroz koji djeca prolaze u vrtiću, te tako steknu bolje razumijevanje roditelja”, istaknula je Tatjana Novak suosnivačica Okitokija.

image
Okitoki

Novak dodaje da posao odgojitelja i ravnatelja podrazumijeva i obavljanje administrativnih poslova, kojih u vrtiću ima puno. “Primjerice, evidencije dolazaka, uplata i izostanaka još uvijek se često vode u papirnatom obliku, a tu su i različita izvješća i statistike koje se u vrtićima redovito pripremaju. “Sve to, naravno, uzima jako puno vremena kojega bi djelatnici mogli znatno kvalitetnije iskoristiti. Sada će im, uz Okitoki, to konačno poći za rukom”, ističe Tatjana Novak..

Novost koju donosi Okitoki je mogućnost automatske izrade računa i plaćanja mjesečne vrtićke naknade i to putem internet bankarstva, kreditnih ili debitnih kartica. Omogućuje i tokenizaciju i pretplatu, što pak osigurava bolji cash flow vrtića, a sustav će se pobrinuti i za obavijesti zaboravnim roditeljima te će ih podsjetiti na neplaćena zaduženja.

Uz postojeće funkcionalnosti, u bližoj budućnosti, kako napominje Tatjana Novak, možemo očekivati i nadogradnju platforme Okitoki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:28