NAGRADA ZA DALEKOVOD

Norveški nacionalni operator prijenosnog sustava Statnett dodijelio priznanje Dalekovodu

U obrazloženju nagrade Statnett ga je istaknuo kao primjer standarda sigurnosti na radu

Vjetroelektrane i dalekovodi na podrucju Zelova u Cetinskoj krajini

 

 Nikola Vilic/Cropix

Zagrebački Dalekovod nagrađen je u Norveškoj prestižnim priznanjem za izvanredna postignuća u sigurnosti na radu koje dodjeljuje tamošnji nacionalni operater prijenosnog sustava Statnett.

- Nagrada je dodijeljena za napore i postignuća u sklopu projekta izgradnje izgradnje 420 kilovoltnog dalekovoda Lyse-Fagrafjell koji se proteže na 67 kilometara – priopćeno je iz Dalekovoda, vodeće domaće tvrtke za projektiranje, proizvodnju i izgradnju energetske infrastrukture. Nagradu su u ime Dalekovoda na svečanosti u Oslu preuzeli Tvrtko Zlopaša, član Uprave Dalekovoda i Eugen Hruška, voditelj projekta Lyse-Fagrafjell.

Dalekovodov tim Službe zaštite na radu na nagrađenom projektu činili su voditelj Službe Milan Matošević te Hrvoje Majstorović i Ante Bekavac.

- Sigurnost je zajednički zadatak i ova nagrada potvrđuje da su svi zaposlenici uključeni u izgradnju sigurnije radne okoline. Sveobuhvatan je to proces počev od uključivanja radnika u ‘last minute risk assessment‘, popularno zvani PAN – procjeni, analiziraj, napravi – istaknuo je Milan Matošević.

Iz Dalekovoda napominju kako je višegodišnji projekt izgradnje dalekovoda Lyse-Fagrafjell obuhvatio i demontažu postojećih vodova u dužini 53 kilometra te prelazak preko dva fjorda, Lysefjorden i Hogsfjorden, što je, ističu, dodatno potvrdilo ekspertizu Dalekovodovih timova kad su posebni uvjeti u pitanju. Dodaju kako o njihovoj profesionalnosti i položaju na Skandinavskom tržištu govori i nedavno prizanje za izuzetne napore u području sigurnosti u energetskom sektoru koje im je dodijelila švedska nacionalna kompanija Svenska Kraftnat za, napominju, besprijekorno upravljanje projektom Grundfors ledningsatgarder.

- U obrazloženju nagrade Statnett je istaknuo Dalekovod kao primjer izvrsnosti u podizanju standarda sigurnosti na radu, posebno na projektima koji zahtijevaju visoku razinu stručnosti i izazovnih radnih uvjeta – navodi se u priopćenju Dalekovoda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2024 15:47