ŽURNA PRODAJA

NLB preuzima posrnulu filijalu Sberbanka u Sloveniji: ‘Vjerojatno se radi o diskontnoj cijeni‘

Tako bi sve poslovnice Sberbanka već u srijedu mogle opet početi normalno poslovati bez restrikcija za oko 45 tisuća klijenata

Sjedište Sberbanke u Ljubljani

 Jure Makovec/AFP

Ponudu za preuzimanje posrnule podružnice Sberbanka u Sloveniji dala je Nova Ljubljanska banka (NLB), objavili su neslužbeno u utorak slovenski mediji, a još se čeka službena potvrda banke i regulatora.

Tako bi sve poslovnice Sberbanka već u srijedu mogle opet početi normalno poslovati bez restrikcija za oko 45 tisuća klijenata te banke i ne bi bila potrebna aktivacija jamstvene sheme koja ulagačima jamči za depozite do sto tisuća eura u slučaju da bi došlo do likvidacije te banke, javljaju poslovni list "Finance" i slovenski javni radio servis.

Cijena za preuzimanje slovenske filijale Sberbanke koju je dala NLB-a nije poznata, ali se vjerojatno radi o "fire sail" cijeni, odnosno diksontnoj cijeni kod žurne prodaje u slučaju neprilika, javljaju slovenski mediji.

Komitentima Sberbank Slovenija od ponedjeljka ujutro nisu bile dostupne njene usluge, a uplate i isplate maksimirane su do srijede do iznosa 400 eura dnevno.

Mediji javljaju da je i više političkih stranaka ovih dana tražilo da se za Sberbank nađe što brže rješenje budući da u toj banci imaju i račune za praćenje troškova kampanje pred parlamentarne izbore koji se održavaju 24. travnja, na računu koji po zakonu mora kontrolirati izborno povjerenstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:12