Podrezanih krila

Njemačkoj Lufthansi od srpnja do rujna neto dobit pala za 10 posto zbog skupog goriva

U tom su razdoblju prevezli 108,5 milijuna putnika, najviše otkada su osnovani
Lufthansin Airbus A380
 Profimedia, DDP

Njemački zrakoplovni div Lufthansa izvijestio je u utorak o nižoj dobiti u trećem tromjesečju zbog viših troškova goriva i skupe integracije posrnulog konkurenta Air Berlina.

U razdoblju od srpnja do rujna neto dobit frankfurtske grupe pala je na godišnjoj razini 10 posto, na 1,07 milijardi eura.

Operativna dobit prilagođena za pojedine jednokratne stavke zabilježila je gotovo identičan postotni pad, kliznuvši na 1,35 milijardi eura. Prihodi su porasli 1,5 posto, na 9,96 milijardi eura.

U razdoblju od siječnja do rujna grupa je zabilježila prilagođenu operativnu dobit od 2,4 milijarde eura., za 7,7 posto nižu nego u istom razdoblju prošle godine, ponajprije zbog 170 milijuna eura troškova integracije Eurowingsa.

U tom su razdoblju prevezli 108,5 milijuna putnika, najviše otkada su osnovani, a uteg su im bili viši troškovi goriva, od ukupno 536 milijuna eura.

Zakočili su ih i troškovi vezani za kašnjenje i otkazivanje letova, kao i integracija dijelova poslovanja Air Berlina, koji je prošle godine objavio stečaj.

Potvrdili su da u cijeloj godini ciljaju na prilagođenu operativnu dobit "nešto manju" od prošlogodišnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. veljača 2024 07:29