HITNI PRIJEDLOG

Nizozemski sud opet odbio zahtjeve arapskog investitora za Fortenovu

I nakon ove odluke nizozemskog suda ostaje otvoreno pitanje refinanciranja Fortenove

Saif Alketbi

 Marko Miscevic/Cropix

Prema priopćenju pristiglom iz Fortenove sudac za privremene mjere Suda u Amsterdamu je, nakon održanog usmenog saslušanja stranaka, odbio zahtjeve SBK Art-a i arapskog investitora Saifa Alketbija da se Fortenova Group STAK-u zabrani održavanje sutrašnje skupštine imatelja depozitarnih potvrda na kojem imatelji odlučuju o imenovanju Fabrisa Peruška u uprave nizozemskih društava.

I nakon ove odluke nizozemskog suda ostaje otvoreno pitanje refinanciranja Fortenove jer su udjeličari kompanije ruske banke pod zapadnim sankcijama.

SBK Art je, između ostaloga, tražio zaustavljanje skupštine na kojoj će imatelji depozitarnih potvrda glasovati o imenovanju Fabrisa Peruška, glavnog izvršnog direktora Fortenova grupe direktorom upravljačkih kompanija Fortenova grupe u Nizozemskoj, o tehničkim izmjenama dokumenata krovne udruge Fortenova STAK Stichting te izmjenama statuta Fortenova grupe koje reflektiraju konverziju temeljnog kapitala iz kuna u euro.

S obzirom na hitnost prijedloga i predstojeću skupštinu sutra, Sud u Amsterdamu odbio je zahtjev bez detaljnog obrazloženja koje će uslijediti naknadno. O ostalim točkama zahtjeva Sud u Amsterdamu će također odlučiti naknadno

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:05