Kadrovske promjene u Ini

Niki Daliću novi mandat, novi članovi Uprave Barbara Dorić i Darko Markotić

Mađarski MOL imenuje tri, a hrvatska Vlada također tri člana Uprave Ine. Mandat članova Uprave Ine traje pet godina
Zgrada INA-e u Novom Zagrebu
 Tomislav Krišto / Hanza Media

Vlada je na jučerašnjoj telefonskoj sjednici donijela zaključak kojim je Nadzornom odboru Ine predložila imenovanje Nike Dalića, Barbare Dorić i Darka Markotića za članove Uprave te naftne kompanije na razdoblje od pet godina.

Kako su priopćili iz Banskih dvora, Dalić, Dorić i Markotić u Upravu Ine ulaze na temelju provedenog javnog natječaja, koje je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo početkom ožujka za hrvatske članove Uprave. Naime, mađarski MOL imenuje tri, a hrvatska Vlada također tri člana Uprave Ine. Mandat članova Uprave Ine traje pet godina.

Dalić je i do sada bio član Uprave Ine pa se u njegovu slučaju radi o novom mandatu u tom Ininom upravljačkom tijelu. Markotić i Dorić, s druge strane, u Upravi bi, prema svemu sudeći, trebali zamijeniti Ivana Krešića i Davora Mayera, kojima je mandat u Upravi posljednjih godina u nekoliko navrata produživan. Dodajmo tome kako je Markotić dugogodišnji Inin kadar, a Barbara Dorić u Upravu Ine dolazi s mjesta direktorice LNG-ja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 19:58