Čvrsti temelji za razvoj

Neto dobit Xiaomija skočila 147 posto: ‘Nastavljamo provoditi s naglaskom na premium tržište pametnih telefona‘

U drugom tromjesečju 2023. godine ukupni prihod kompanije dosegao je 67,4 milijarde kineskih juana

Xiaomi mobiteli

 Costfoto/Ddp Usa/Profimedia/Costfoto/ddp Usa/profimedia

Tvrtka Xiaomi proizvođač potrošačke elektronike i pametnih telefona te hardvera povezanih Internetom stvari objavila je svoje nerevidirane konsolidirane rezultate za tromjesečno razdoblje za drugi kvartal 2023. godine. U drugom tromjesečju 2023. godine ukupni prihod Xiaomija dosegao je 67,4 milijarde kineskih juana, što predstavlja rast od 13,2 posto na kvartalnoj razini. Prilagođena neto dobit dosegla je 5,1 milijardu juana čime je ostvaren rast iz godine u godinu od 147 posto. Ovo je ujedno najveća tromjesečna dobit kompanije od četvrtog tromjesečja 2021. godine. U prvoj polovici 2023. Xiaomijeva prilagođena neto dobit dosegla je 8,4 milijardi juana, približivši se razini prošlogodišnje prilagođene neto dobiti.

Iz Xiaomija su priopćili da su nastavili provoditi svoju ključnu korporativnu strategiju s naglaskom na unaprjeđenje premium tržišne pozicije pametnih telefona. Bruto profitna marža kompanije dosegla je rekordnu visinu od 21 posto, označavajući poboljšanje u bruto profitnim maržama u sva tri poslovna segmenta: pametni telefoni, IoT i lifestyle proizvodi te internetske usluge. Također, Xiaomi je nastavio smanjivati troškove, povećavati učinkovitost i dodatno optimizirati mjere upravljanja zalihama, dodatno konsolidirajući dugoročni i održivi razvoj kompanije. Tijekom trećeg kvartala, ukupni troškovi kompanije iznosili su 10,2 milijarde juana, što je pad od 2,3 posto na godišnjoj razini. Ukupne zalihe iznosile su 38,5 milijardi juana, što je pad od 33,5 posto na godišnjoj razini, dosegnuvši najnižu razinu u posljednjih deset kvartala. Ukupni iznos novčanih sredstava dosegao je novi rekord od preko 113,2 milijarde juana.

"Obilne novčane zalihe dodatno pokazuju da je Xiaomi opremljen zdravim i učinkovitim operativnim modelom što predstavlja čvrsti temelj za budući razvoj", naglasili su iz Xiaomija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:05