USPJEH

Neostar prvi u Hrvatskoj prodao auto isključivo preko interneta

Prva hrvatska platforma za prodaju rabljenih vozila navodi da je u dva i pol mjeseca od predstavljanja zabilježila 515 kupoprodajnih transakcija i prvu potpuno online kupovinu rabljenog vozila
Dimitrije Trbović, predsjednik uprave Neostara
 Goran Mehkek/Cropix

Neostar je prodao prvo vozilo u Hrvatskoj u cijelosti preko interneta. Prva hrvatska platforma za prodaju rabljenih vozila navodi da je u dva i pol mjeseca od predstavljanja zabilježila 515 kupoprodajnih transakcija i prvu potpuno online kupovinu rabljenog vozila. U Neostaru su vrlo zadovoljni postignutim rezultatom.

"Neostar.com prošlog je tjedna ostvario prvu kupovinu rabljenog vozila isključivo preko interneta, i to automobila starog 13 godina, a cijeli je proces od početka do kraja u potpunosti realiziran bez fizičkog povezivanja prodavatelja i kupca", ističu u Neostaru.

Dodaju da su dosad zabilježili 360.000 jedinstvenih posjetitelja i 3,5 milijuna pregleda vozila na svojim stranicama.

Neostar nudi usluge kupnje, prodaje i održavanja rabljenih vozila. Kvalitetu usluge garantira tako što svako vozilo koje je oglašeno na platformi prethodno provjere i opišu zaposlenici tvrtke, takozvani Neostar inspektori. Oni ocjenjuju 60 ključnih elemenata na vozilima. Usto, Neostar garantira kupcu da uplaćeni novac neće biti isplaćen prodavatelju ako je vozilo u drugačijem stanju od onoga koje je oglašeno na platformi. Kako bi potaknuo kupce, Neostar je omogućio i da se vozila mogu pogledati i isprobati prije kupnje.

Tvrtka očekuje snažan rast u Hrvatskoj i na europskim tržištima. U Hrvatskoj taj rast temelje na tome što je lani online prodaja skočila za 15,5 posto i podacima koji ukazuju da je tržište rabljenih automobila ovdje pet puta veće od tržišta novih vozila. U Europi je, doduše, taj omjer nešto manji, no i dalje visokih tri puta. Toliko je veće tržište rabljenih vozila.

"Odlični početni rezultati rada platforme potvrđuju da hrvatski korisnici i potencijalni kupci rabljenih vozila imaju potrebu za većom sigurnosti kupoprodajnog procesa na tržištu rabljenih vozila, za neovisnom kontrolom automobila koja se prodaju, a posebno za izdanim jamstvom što korisniku u konačnici pruža sigurnost koju svi želimo", kažu su u Neostaru.

Na platformi je trenutno oglašeno 2200 vozila, od sportskih do malih gradskih automobila. Nadalje, 900 vozila čeka na provjeru Neostarovih inspektora da bi mogli biti oglašeni na platformi.

"Cilj platforme je korisniku ponuditi što veći izbor provjerenih rabljenih automobila, a svatko može svoj rabljeni automobil staviti na prodaju putem Neostar.com besplatno, uz uvjet da vozilo nije starije od 15 godina ili nije prešlo više od 250.000 kilometara", zaključuju u Neostaru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:58