JAVNA DRAŽBA

Neobična objava na burzi: Valamar stekao 25 posto udjela u Tvornici čarapa Jadran

Iz Valamara nisu službeno potvrdii o čemu je riječ, no jasno je kako se turistička kompanija ne namjerava baviti proizvodnjom čarapa

Valamar riviera

Današnji dan na burzi završio je s neobičnom objavom - Tvornica čarapa Jadran izvjestila je kako je najveća turistička kompanija Valamar Riviera stekla 33.031 dionicu te kompanije te da sada njen udio u temeljnom kapitalu te tvrtke iznosi gotovo 25 posto. Prije stjecanja novih dionica, vidljivo je iz izvješća, Valamar Riviera imala je nešto malo preko dvije tisuće dionica u toj tvrtki.

Iz Valamara nisu službeno potvrdii o čemu je riječ, no jasno je kako se turistička kompanija ne namjerava baviti proizvodnjom čarapa. Prije tjedan dana brokerska kuća Hita-vrijednosnice zakazala je javnu dražbu za prodaju 30.031 dionice odnosno 23,32 posto udjela u temeljnom kapitalu Tvornice čarapa Jadran. Iz poziva je, piše Poslovni dnevnik, vidljivo kako se radi o prodaji dionica koje u vlasništvu ima pojedinačno najveći dioničar Danko Prgomet.

Inače, Tvornica čarapa Jadran već je neko vrijeme u blokadi, porezni joj je dug 171,5 tisuću eura, a u ovrsi je ostala bez nekretnina koje su proizvodni pogon.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 08:46