Transakcija

Nenad Bakić ima samo 3,8% udjela u Varteksu

Poduzetnik je pao ispod praga od 5 posto glasačkih prava u tvrtki

Nenad Bakić

 CROPIX

Varteks je jučer, čim je počeo radni dan, šturo izvijestio investicijsku javnost putem mrežne stranice Zagrebačke burze da je

Nenad Bakić, donedavno jedan od većih dioničara te tekstilne kompanije, pao ispod praga od 5 posto glasačkih prava u tvrtki.

Kako se može iščitati iz te obavijesti, Bakić je u ponedjeljak 8. svibnja potpisao ugovor o prijenosu dionica s Antonijom Popićem i tako mu izvan burze prodao 536.286 dionica Varteksa koje predstavljaju 10,67 posto glasačkih prava. Antonio Popić prije toga nije imao nijednu dionicu te tekstilne kompanije.

Prema Poslovnoj Hrvatskoj, Popić je kratko posjedovao tvrtku Popić usluge, no ona je 2016. otišla u stečaj. Nenad Bakić, koji je svojedobno u Varaždinu dočekan kao spasitelj posrnulog tekstilnog diva i koji se s mnogo entuzijazma posvetio kompaniji, nakon ove transakcije raspolaže sa 190.992 dionice Varteksa, što je 3,8 posto glasačkih prava.

Nakon objave te vlasničke pretumbacije cijena dionica Varteksa na Zagrebačkoj burzi skočila je 35,4 posto, pa se njima trgovalo po cijeni od oko 0,55 eura po komadu. Varteks još nije objavio financijsko izvješće za prošlu godinu ni ono za prvi kvartal 2023.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:09