Prazna sjedala

'Nema putnika, nemamo za koga voziti!' Sutra prijevoznici imaju sastanak u ministarstvu

U četvrtak i petak su prekinute linije za Austriju, Njemačku, Švicarsku, i Crnu Goru
Ilustracija
 Milan Sabic / CROPIX

Direktor Autobusnog kolodvora Split Mate Jujnović potvrdio nam je da su zbog pandemije koronavirusa iz predostrožnosti ukinuli sve međudržavne linije.

Unutar Hrvatske još uvijek sve “normalno” vozi, ali najvjerojatnije ne zadugo.

- Sve linije izvan Hrvatske su zaustavljene. U četvrtak i petak su prekinute linije za Austriju, Njemačku, Švicarsku, i Crnu Goru a linija za Bosnu i Hercegovinu je službeno ukinuta od danas. Posljednja “tura” Za BiH je na granici čekala čak 12 sati. Svi koji su unaprijed kupili kartu za neku od relacija koje su ukinute će dobiti povrat novca na šalteru gdje je karta kupljena - kaže Mate Jujnović koji nam je kazao i to kako sutra svi hrvatski prijevoznici imaju sastanak u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

- Zasad sve normalno unutar zemlje prometuje ali pretpostavljam da će i to uskoro biti reducirano. Putnika nema i nema potrebe da toliko linija vozi. Svima nam je isto. Sutra svi prijevoznici imaju sastanak u resornom ministarstvu i tražit ćemo svi da se reducira broj linija unutar Hrvatske. Nema smisla da 40 autobusa vozi recimo Split- Zagreb a da u nijednom nema putnika.

Tražit ćemo da se smanji broj linija i polazaka, a opet da povezanost postoji i da se promet normalno odvija - veli Jujnović.

Kako je telefonska linija službenika na kolodvoru stalno zauzeta, mnogi vjerojatno nisu uspjeli stupiti u kontakt s operaterom koje su htjeli pitati za pojedine linije. Jujnović dodaje da u tražilicu njihove web stranice upišu liniju koja ih zanima, i ako im “izbaci” vozni red znači da je linija I dalje aktivna, a ako ne to znači da za tu relaciju više nema polaska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2022 07:56