Streaming

Nekadašnji takmaci postali partneri: Netflix objavio prvo telekom partnerstvo u Hrvatskoj s A1

Nakon rekordnih investicija, ostvarenih u 2023. godini u optiku i 5G, telekom A1 krenuo u privlačenje novih korisnika

Jiri Dvorjancansky, predsjednik uprave A1 Hrvatska na predstavljanju suradnje A1 i Netflixa u Francuskom paviljonu u Zagrebu

 Marko Todorov/Cropix

Takozvani OTT (over-the-top) igrači, poput Netflixa, dugo su bili trn u oku telekomima, jer za razliku od operatera ne ulažu mnogo u lokalnu internetsku infrastrukturu, a preko nje dolaze do korisnika.

U četvrtak su telekom A1 Hrvatska i Netflix to obrnuli.

Netflix je objavio da im je A1 prvi telekom partner u Hrvatskoj, a kroz to partnerstvo A1 će stvoriti nov način kako povratiti svoje investicije u infrastrukturu.

image

A1 i Netflix predstavili stratešku suradnju u Hrvatskoj

Marko Todorov/Cropix

Jiří Dvorjančanský, predsjednik uprave A1 Hrvatska kaže da sam jako puno gleda Netflix.

- Dobar smo fit u smislu povezivanja fiksnog i mobilnog, a Netflix donosi mnogo sadržaja sa stranih tržišta - kaže Dvorjančanský.

Navodi da je A1 lani napravio rekordne investicije. Navodno je riječ o oko 200 milijuna eura ulaganja.

Rezultat takvih investicije je da je A1 izgradio optiku od 800 tisuća kućanstava te s 5G mrežom postigao pokrivenost od 90 posto.

Plan operatera je nastaviti s investicija u ovoj i narednoj godini kako bi u 2025. dosegao milijun kućanstava koje pokriva njegova mreža super brzog interneta.

image

Monika Majstorović, direktorica marketinga za privatne korisnike A1 Hrvatska

Marko Todorov/Cropix

Monika Majstorović, direktorica marketinga za privatne korisnike A1 Hrvatska kaže da će u sklopu suradnje novim i postojećim korisnicima ponuditi pretplatu na Netflix, nekima i po šest mjeseci besplatnog Netflixa.

- Kontinuiranim obogaćivanjem našeg portfelja usluga nastojimo izlaziti iz okvira standardnih telekom ponuda, nudeći premium uslugu koja je još bolje prilagođena potrebama i željama korisnika - kaže Majstorović.

image

Stefan Nabiałczyk, voditelj partnerstva u Srednjoj i Istočnoj Europi u Netflixu

Marko Todorov/Cropix

Stefan Nabiałczyk, voditelj partnerstva u Srednjoj i Istočnoj Europi u Netflixu kaže da je zahvalan što A1 želi svojim korisnicima ponuditi najbolju ponudu.

- U 2024. godini pokrećemo prvo partnerstvo u Hrvatskoj s jednim od najpoznatijih igrača na tržištu - zaključuje Nabiałczyk.

image

A1 i Netflix predstavili stratešku suradnju u Hrvatskoj

Marko Todorov/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:28