Laura Ashley

Nekad veliki lanac trgovina odjećom zatvara čak 40 dućana u Velikoj Britaniji

Laura Ashleyje bio među najvećim brendova odjeće tijekom 1970-ih i 1980-ih
Ilustracija: dućan Laura Ashley
 Gleb Garanich / REUTERS

Lanac trgovina Laura Ashley, koji se bavi prodajom odjeće i namještaja, zatvorit će oko 40 dućana u Velikoj Britaniji i koncentrirati se na širenje poslovanja u Kini, piše BBC. Nedugo nakon objave vrijednost dionice tvrtke pala je za više od 7 posto.

Time će Laura Ashley, čiji je vlasnik malezijska korporacija Malayan United Industries (MUI), nastaviti trend zatvaranja dućana na Otoku, budući da su u zadnje tri godine već stavili ključ u bravu na 40 lokacija.

Andrew Khoo Boo Yeow, novi izvršni direktor MUI-a, rekao je početkom prosinca kako tvrtka u naredne dvije godine mora prebroditi "teško razdoblje", zbog čega će restrukturirati dio poslovanja i racionalizirati korištenje imovine.

U skladu s time Khoo je za Press Association najavio smanjivanje broja britanskih dućana sa 160 na 120, ali uz napomenu da će postojeće trgovine proširiti

- Želimo inspirirati naše kupce, bez obzira da li kupuju online ili u samim dućanima. Poslujemo na izazovnom tržištu koje će biti još složenije u budućnosti - rekao je Khoo pa najavio veliko širenje u Aziji.

- Želimo se probiti na tržištu online prodaje u Kini, a potom možemo razmišljati o otvaranju fizičkih dućana.

Inače, Laura Ashley je od male tvornice u Walesu narasla do statusa jednog od najvećih brendova odjeće tijekom 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, piše BBC. No, prema ocjenama analitičara brend nije uspio zadržati svoje kupce u novije vrijeme, a kao i mnogi drugi britanski trgovci odjećom znatno zaostaju za konkurencijom kad je u pitanju online prodaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 15:48