United Grupa o preuzimanju Sportine

‘Ne pregovaramo o ulasku, nego o partnerstvu‘

‘Shoppster u Sloveniji već surađuje s više od 1800 davatelja usluga, a svojim kupcima nudi više od 100.000 različitih proizvoda. Zbog toga je tvrtka prepoznala potencijal za takvu vrstu strateške suradnje sa Sportinom, navode u United Grupi
 Miran Kambic

Grupa Sportina i njezini vlasnici nisu dobili nikakav prijedlog ili izraz interesa od kompanije United Group za kupnju potraživanja ili ulazak u vlasničku strukturu tvrtke, poručeno nam je iz tog slovenskog lanca trgovina odjećom u povodu napisa u slovenskim medijima da je United Grupa pred preuzimanjem Sportine koja dio svojih trgovina, podsjetimo, ima i u Hrvatskoj.

- Možemo potvrditi da su u tijeku završni razgovori o strateškoj suradnji na novoj online i TV platformi za kupnju Shoppster - otkrivaju u Sportini, koju slovenski mediji već dulje vrijeme vide kao lovinu zbog višegodišnjeg pada prihoda. Ovaj su put kao lovca na Sportinu isti izvori označili United Grupu.

No, i u United Grupi su nam demantirali te navode te potvrdili da sa Sportinom pregovaraju o suradnji putem regionalne platforme za internetsku i televizijsku kupnju Shoppster.

- Shoppster u Sloveniji već surađuje s više od 1800 davatelja usluga, a svojim kupcima nudi više od 100.000 različitih proizvoda. Zbog toga je tvrtka prepoznala potencijal za takvu vrstu strateške suradnje sa Sportinom - navode u United Grupi.

Osvrnuvši se na spekulacije o potrebi Sportine da pronađe novog vlasnika kako bi stabilizirala poslovanje, u toj grupaciji kažu da "unatoč pandemiji posluju stabilno i iznad očekivanja".

- Strategija digitalne transformacije, čiju smo provedbu započeli još prije pojave covida-19, značajno je ograničila negativne učinke pandemije. Uprava Sportina Grupe također je iskoristila drugu polovicu 2020. za optimizaciju poslovanja i poduzela niz mjera za poboljšanje financijskog položaja tvrtke - napominju u tom trgovačkom lancu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:45