ZNAČAJNA PROMJENA

Nakon svega par mjeseci MOL promijenio člana Uprave Ine zaduženog za rafinerije: umjesto Berislava Gaše dolazi Zsombor Marton

Marton je trenutno i glavni izvršni direktor društva MOL Petrochemicals Co. Ltd.

Zagreb, 101022.
Avenija Veceslava Holjevca 10,
Poslovna zgrada INA Industrija nafte d.d.

 Damir Krajac/Cropix

Nadzorni odbor INA-e imenovao je Zsombora Martona za novog člana Uprave kompanije, dok iz Uprave odlazi Berislav Gašo, priopćeno je jutros iz naše najveće kompanije. Marton je postavljen na mandat od 16. siječnja 2023. do 30. lipnja 2023..

- Diplomiravši ekonomiju na Sveučilištu u Miskolcu, a kasnije i inženjering za naftu i plin, Zsombor Marton se MOL Grupi pridružio 2007.. Međunarodno iskustvo stekao je tijekom dvogodišnjeg rada u Kurdistanu u Iraku, gdje je obavljao dužnosti financijskog direktora društva i zamjenika generalnog direktora - ističe se u priopćenju INA-e. Krajem 2015., dodaje se o profesionalnoj biografiji Martona, vratio se u MOL Mađarska na poziciju glavnog financijskog direktora te vodio MOL-ovu djelatnost Istraživanja i proizvodnje nafte i plina u Mađarskoj od listopada 2017. do travnja 2021.. Potom je, navdi INA, od travnja 2021. do rujna 2022., obnašao funkciju potpredsjednika MOL-a za Rafinerije i marketing, a uz to je trenutno i glavni izvršni direktor društva MOL Petrochemicals Co. Ltd. Od 1. listopada 2022. Marton je viši potpredsjednik novoosnovane organizacije MOL Grupe Downstream Chemicals.

Berislav Gašo proveo je u Upravi INA-e svega nekoliko mjeseci, nakon što je na tu poziciju imenovan u rujnu ove godine na prijedlog MOL-a čiji su dotadašnji kadrovi u Upravi Jozsef Simola i Ferenc Horvath podnijeli ostavke zbog ‘plinske afere‘. Gašo je 16.prosinca podnio ostavku, no da bi ga se razriješilo dužnosti ostavku mora prihvatiti Nadzorni odbor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:37