zdravstveno-turistički projekt

Nakon puno bitke s birokracijom Bernarda Cecelja u ljeto otvara hotel

Vlasnica dviju kompanija i tvornica za madrace okreće se turizmu

U Varaždinskim Toplicama, unatoč koronakrizi, gradi se kompleks hotela s četiri zvjezdice Bernarda, a kako su objavili iz kompanije Bernarda Nova, nakon što završe i radove na aneksima, počet će primati goste u ljeto iduće godine.

U pitanju je investicija Bernarde Cecelje od oko 50 milijuna kuna, koja nakon više od 30 godina rada u proizvodnji, ulazi i u turistički biznis. Ona napominje da je "uz puno bitke s birokracijom" dobila koncesiju za termalnu vodu čime joj je bila otvorena mogućnost gradnje hotela, a cijeli projekt opisuje kao zdravstveno-turistički.

"Hotel će imati 27 soba, dijelom i uz kvalitetnu fizikalnu terapiju koju omogućuje toplička termalna voda temperature 58 stupnjeva. Hotel će imati vanjski i unutarnji bazen, a uz brojne dodatne kapacitete, pa tako i smještajne zaokružit ćemo brojku od ukupno 60 soba i 130 ležajeva", najavila je Cecelja.

image
Bernarda Cecelja
Gettzy

Vlasnica je dviju kompanija i tvornica - Bernarda u Pušćinama za proizvodnju madraca, kreveta i opreme za spavanje te Bernarda Nova u Nedeljancu za konfekciju spužve i sličnih materijala potrebnih u proizvodnji kreveta, madraca i jastuka - a za hotelsku investiciju podignula je, uz ulaganje vlastitog kapitala, i dva komercijalna kredita te beskamatni preko Europskog strukturnog i investicijskog fonda.

Troškovi gradnje bili su početno procijenjeni na 40 milijuna kuna no, kako nam kažu u kompaniji, građevinski troškovi su porasli 40 posto u odnosu na studiju. Kako je povodom Svjetskog dana poduzetnica objavio Centar poduzetnica, u koronakrizi Cecelja je nastavila s investicijom, nije ugasila niti jedno od 250 radnih mjesta niti smanjila plaće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:46