šire portfelj

Nakon prodaje, poznati zagrebački kozmetički centar širi se po Hrvatskoj

Kozmetički centri Manuela Picard postaju dio grupacije Futura Medical Group (FMG), koja time obogađuje svoj portfelj u kozmetici.

Ognjen Bagatin, Manuela Picard i Bojan Pintarić

 Futura Medical Group/

Kozmetički centri Manuela Picard postaju dio grupacije Futura Medical Group (FMG), koja time obogađuje svoj portfelj u kozmetici, dok salon kojeg je Osnovala Manuela Starčević, poznatija kao Manuela Picard dobiva novu priliku za daljnji rast, s dva zagrebačka salona s 15 zaposlenih.

Radi se o salonu koji je u Zagreb i Hrvatsku doveo nove trendove i tehnike uređivanja, Picard je imala prvi brow bar u Hrvatskoj, gdje je mjesečno sa svojim zaposlenicima uređivala između 500 i 700 obrva i među prvima je koji su izgradili brend pod svojim imenom. Picard je kreirala i vlastitu kolekciju skincare i make-up proizvoda, koje će uskoro plasirati na američko i francusko tržište.

„Salon je godinama bio moj život i u njega sam usadila svoje korijenje. Dugo osjećam da je vrijeme za sljedeću stepenicu, i sada je taj trenutak kucnuo – s radošću mogu reći kako razvijam nove proizvode moga brenda i kako sam spremna za novi poslovni iskorak. U tvrtki Futura Medical Group, koja okuplja vodeće stručnjake s dokazanim rezultatima, vidim logičnog partnera, koji će nastaviti tradiciju i unaprjeđenje kvalitete salona, istovremeno donoseći inovacije.

Brend Manuela Picard predajem sigurnim rukama“, pojašnjava Picard razloge svoje poslovne odluke, nakon koje će ostati u funkciji savjetnika i ambasadora salona.

Golem potencijal rasta

Raduje nas što je pionirka estetike u Hrvatskoj Manuela Picard prepoznala FMG kao partnera s kojim dijeli jednake vrijednosti, ističe suvlasnik tvrtke Futura Partners Ognjen Bagatin.

„Akvizicijom vodećeg hrvatskog kozmetičkog brenda, Futura Medical Group širi svoj estetski portfelj, čiji je dio i Sinteza Skin Clinic, vodeća dermatološka i estetska poliklinika. Prisutni smo i u online trgovini beauty brendovima te nastavljamo razvijati segment estetskih usluga, a Manuela Picard ima golem potencijal rasta“, najavljuje Bagatin.

Da dugoročni planovi uključuju širenje Manuela Picard salona na ostale gradove u Hrvatskoj, otkriva Bojan Pintarić, direktor i suvlasnik Futura Medical Groupa.

„Planira se proširenje ponude tretmana lica, još veći naglasak na HydraFacial, Dermapen usluge i ZoSkin Health usluge i proizvode, i slične popularne tretmane koje klijentice mogu obaviti brzo i bez potrebe za oporavkom. Osim toga, proizvodi Manuela Picard Cosmetics bit će dostupni u svim salonima, a sa stručnim timom iz Grupe osmišljavat će se nove estetske usluge, kako bismo klijentima kontinuirano širili ponudu. Manuelini klijenti su navikli na ekipu vrhunskih profesionalaca, koji se i sami konstantno razvijaju i uče, te ćemo ovu kulturu zaposlenika njegovati i u budućnosti“, objašnjava Pintarić.

Kako je poznato, Futura Medical Group, u potpunom vlasništvu tvrtke Futura Partners, od osnivanja 2022. ulaže u mala i srednja poduzeća s velikim potencijalom rasta, te su početkom godine preuzeli i pedijatrijsku polikliniku Sabol.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 10:31