Heritage Hotel

Nakon opsežne rekonstrukcije na Braču se otvara Puteus Palace u koji je uloženo 3 mil. €

Investitor je tvrtka Kredenca iz Obrovca Sinjskog koja je ukupno uložila tri milijuna eura

Ovih dana će u Pučišćima na Braču s radom započeti heritage hotel Puteus Palace. Nakon opsežne rekonstrukcije bivšeg hotela Palača Dešković, koji je zapao u poslovne probleme, u rekonstrukciju hotela uloženo je oko 1,5 milijun eura. Isto toliko iznosila je cijena preuzimanja, a rekonstrukcija ovog hotela smještenog u Pučišćima na Braču trajala je godinu i pol.

Investitor je tvrtka Kredenca iz Obrovca Sinjskog koja je, dakle, ukupno uložila tri milijuna eura u kompletan projekt kupnje i rekonstrukcije sklopa kuća Dešković. Hotel ima devet dvoposteljnih superior soba i šest hotelskih apartmana, Puteus restoran, wine bar, mini-wellness s jacuzzijem i finskom saunom, terasu i parking, a pri kraju uređenja je i vanjski bazen dužine 10 metara s pogledom na mediteranski vrt i zgradu hotela koja je zaštićeni spomenik kulture. Ispred hotela nalazi se novouređena luka nautičkog turizma s 50 vezova. Hotel je opremljen najmodernijim sustavima grijanja i hlađenja, protupožarnim sustavom, sustavom nadzora i sigurnosti te posluje po najmodernijim svjetskim standardima.

Ogroman interes

„Hotel već bilježi ogroman interes domaćih i inozemnih turističkih agencija te je osobito pogodan za nautičare, ljubitelje povijesne, kulturne i eno gastronomske ponude i luksuznog smještaja. Puteus restoran otvoren je za javnost s jedinstvenom gastro ponudom odležanih steakova, prvoklasne ribe, maštovitih proljetnih jela i domaćih slastica te će zasigurno biti hot spot za sve ljubitelje dobrih zalogaja.

Wine bar s ponudom pitomih i divljih bokuna na pladnjevima od maslinovog drva i selekcijom vina naših ponajboljih vinara, garantira nezaboravan doživljaj u povijesnom kamenom ambijentu. Vrhunska eno-gastro ponuda, moderna opremljenost i najviši standardi usluge Putes Palace heritage hotel svrstava u red najkvalitetnijih objekata za goste visoke platežne moći na Jadranu.

Cijena sobe kreće se od 300 do 400 eura po noći. Interes za Puteus Palace je velik te smo ostvarili veći broj rezervacija i prije službenog otvaranja“, otkriva Silvia Jelavić-Šako, izvršna direktorica tvrtke Kredenca. Silvia Jelavić-Šako, inače, iskusna je turistička djelatnica koja je iskustvo stjecala u poznatim objektima poput Hotela „Dubrovnik“ u Zagrebu te je kao direktorica 12 godina vodila prvi splitski hotel s pet zvjezdica, hotel Atrium. Sada je zadužena za kompletno administrativno upravljanje tvrtkom Kredenca te za razvoj i strategiju daljnjeg širenja.

Idući projekt tvrtke Kredenca je otvaranje Tripalo Palace heritage hotela u Sinju koji je također zaštićeni spomenik kulture. Rekonstrukcija se već dvije godine odvija pod strogim nadzorom konzervatora. Otvorenje se očekuje krajem 2019. godine, a u taj projekt tvrtka Kredenca ulaže pet milijuna eura. Navodno će to biti jedan od najluksuznijih hotela na ovim prostorima. Tvrtka Kredenca je u vlasništvu obitelji Barač iz Obrovca Sinjskog poznatih kao vlasnika tvrtke Industrius. Koliko je poznato, nakon uhodavanja ova dva hotela moguće su i još neke nove slične akvizicije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 14:14