HRVATSKI LANAC

Nakon odustajanja od prodaje, Pevex u petodnevni radni tjedan: ‘Odredili smo lokacije na kojima ćemo i kako raditi‘

Centralno skladište u Zagrebu i gradnja novog centra u Poreču prve su nove investicije

Pevex centar

 Vlado Kos/Cropix

Centralno skladište u Zagrebu i gradnja novog centra u Poreču prve su nove investicije u koje će tvrtka Pevex uskoro krenuti, što će, prema riječima predsjednika Uprave Krešimira Bubala, biti i početak novog investicijskog ciklusa u koji kompanija kreće nakon što su njezini najveći dioničari odustali od prodaje čija bi se vrijednost kretala oko 400 do 500 milijuna eura, a razmatrala se posljednjih mjeseci.

- Kao što je poznato, naša je kompanija u posljednjih nekoliko mjeseci imala nekoliko procesa, dva dubinska snimanja u kojima smo mi snimali kompanije za koje smo bili zainteresirani i jedno rađeno od naših dioničara, vezano uz prodaju Pevexa. Kompanije vjerojatno nećemo kupovati, ali postoji mogućnost da do kraja godine kupimo neke objekte ili gospodarske cjeline u paketu s radnicima. Što se tiče drugog dijela, snimanje naše kompanije je završeno, a naši dioničari su odlučili da neće prodavati kompaniju te su je odlučili dodatno razvijati. Trenutno imamo 28 centara, a definirano je da idemo prema njih 40-ak. U idućim tjednima objavit ćemo informacije o gradnji našeg centralnog skladišta u Zagrebu te novim lokacijama, gdje vrlo brzo počinje gradnja centra u Poreču - rekao je Bubalo prilikom otvorenja obnovljenog centra Pevexa u Virovitici, koji je obnovljen i proširen, a kompletna investicija vrijedna je 4,5 milijuna eura te sada na prostoru od oko 5000 četvornih metara nude više od 25.000 artikala.

image

Krešimir Bubalo

Vlado Kos/Cropix

Kad je riječ o prodaji kompanije, zanimalo nas je je li ovo i konačno odustajanje od prodaje Pevexa, a Bubalo je istaknuo da "svaki od 429 dioničara može svaki dan prodati svoje dionice".

- No, bitno je reći da najveći dioničari, prije svih gospoda Vujnovac i Radić te neki drugi, u ovom trenutku nisu zadovoljni ponudom te trenutno nisu zainteresirani za prodaju - rekao je Bubalo, koji je najavio i da Pevex uskoro uvodi petodnevni radni tjedan, a osvrnuo se i na početak primjene novog zakona, prema kojem će trgovine moći raditi samo 16 nedjelja u godini.

- Kao kompanija bili smo zagovornici neradnih nedjelja i prije. Odredili smo lokacije na kojima ćemo i kako raditi, a gledali smo da u vrijeme Božića i Nove godine ne radimo jer je to važno našim zaposlenicima. Upravo smo definirali i da uvodimo s petodnevni radni tjedan. Obišli smo sve centre, razgovarali sa zaposlenicima o svim temama. Oni su nam jako važni, jer su učinili velike napore da iz godine u godinu napredujemo i budemo sve jači - rekao je Bubalo i dodao da nemaju problema s radnom snagom, pa još nisu imali potrebu ni posezati za inozemnim radnicima.

- Mi smo hrvatski trgovački lanac i svi naši zaposlenici još su iz Hrvatske. Dakle, tu stojimo dobro. Možemo se tući sa svim konkurentima kojih na hrvatskom tržištu imamo 30-ak, a gledamo da imamo što veći broj ljudi u odnosu na kvadrate i artikle. Kroz naše blagajne godišnje prođe više od 10 milijuna ljudi, a to nije malo i u tom smislu ide zahvala našim zaposlenicima. Lideri smo na tržištu u ovom segmentu poslovanja, ali nastavljamo dodatno ulagati u zaposlenike i širiti se na tržištu - poručio je Bubalo. Renata Duka, članica Uprave, osvrnula se na sudske postupke koji se vode s bivšim vlasnikom i osnivačem tvrtke Zdravkom Pevecom.

- U svim tim postupcima jako dobro stojimo. Posljednja prvostupanjska odluka na Upravnom sudu za nas je prilično važna jer je Zdravko Pevec prošle godine u ožujku izašao s priopćenjem da je Pevexu zabranjeno koristiti ime Pevex. Sada je prvostupanjski odlučeno da je njegov zahtjev neosnovan te da i dalje možemo koristiti svoje ime. Naravno, gospodin Pevec ima mogućnost podnošenja žalbe Visokom upravnom sudu, ali do sada su svi prvostupanjski postupci doneseni u našu korist - rekla je Duka.

image

Otvorenje obnovljenog Pevex centra u Virovitici

Vlado Kos/Cropix
image

Otvorenje obnovljenog Pevex centra u Virovitici

Vlado Kos/Cropix
image

Otvorenje obnovljenog Pevex centra u Virovitici






Vlado Kos/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 16:15