DUKAT

Najveći otkupljivač mlijeka u Hrvatskoj uvodi bonus za jesensku sjetvu

Dukat surađuje s oko 2.000 proizvođača mlijeka od kojih polovicu čine mali proizvođači
 Dukat

Tijekom rujna i listopada Dukat će svojim kooperantima isplatiti više od dva milijuna kuna sezonskog bonusa za jesensku sjetvu, izvijestila je u ponedjeljak zagrebačka tvrtka.

"Primarni sektor suočen je s otežanim uvjetima u proizvodnji mlijeka, primarno uslijed iznimno nepovoljnih klimatskih uvjeta. Uvođenjem dvomjesečnog bonusa Dukat nastoji svojim kooperantima olakšati pripremu i provedbu jesenske sjetve s ciljem unapređenja proizvodnje stočne hrane i učinkovitosti proizvodnje mlijeka", kaže se u Dukatovom priopćenju.

"Uvođenje sezonskog bonusa za jesensku sjetvu jedna je u nizu poticajnih mjera Dukata s krajnjim ciljem povećanja kvalitete i količine proizvedenog mlijeka. Ovogodišnje dugotrajne visoke temperature imaju negativan utjecaj na proizvodnju mlijeka, stoga sezonskim bonusom želimo pomoći našim farmerima da se lakše pripreme za jesensku sjetvu i stvore preduvjete za učinkovitu proizvodnju mlijeka u zadnjem dijelu godine", rekao je direktor Dukata za poslovanje u Hrvatskoj Duško Glišić.

Dukat je najveći otkupljivač mlijeka u Hrvatskoj. Surađuje s oko 2.000 proizvođača mlijeka od kojih polovicu čine mali proizvođači. Svježe mlijeko svakodnevno otkupljuje u 15 županija, a više od polovice iz Osječko-baranjske i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:54