Fil Rouge Capital

Najveći hrvatski VC fond 2020. zaključio sa 105 mil. kuna investicija u 82 startupa

Fil Rouge Capital organizirao je i dosad najveće okupljanje ulagača u Hrvatskoj uopće, ne samo u startup branši
fil rouge

Najveći VC startup fond u Hrvatskoj, Fil Rouge Capital, 2020. zaključio je sa 105 milijuna kuna investicija (više od 14 milijuna eura) u 82 startupa, koje je osnovalo 150 osnivača. Za 2021. godinu Fil Rouge Capital najavljuje da nastavlja istim tempom ulaganja kako bi “još više osnažio kvantitetu i kvalitetu portfelja”.

“Usprkos globalnoj pandemiji u godini iza nas i okolnostima koje su nas prisilile na rad od kuće, uz kontinuiranu neizvjesnost koja se provlačila kroz sve industrije tijekom godine, ponosni smo obavijestiti vas da smo usprkos svemu navedenom nastavili našu misiju investiranja u kompanije u ranom razvojnom statusu i osnivače iz Hrvatske”, kažu u Fil Rouge Capitalu, kojeg vodi Julien Coustaury i kojem je glavni scout Stevica Kuharski.

image
Julien Coustaury i Stevica Kuharski

Dodaju da su uspješno implementirali drugi i treći akceleratorski program, koji su se održali u potpunosti putem interneta. Njihov “Summer & Winter 20 Accelerator program”, koji je diplomiralo 34 osnivača, sadržavao je 15 seminara i 20 radionica, a njihovi su mentori, među kojima i 35 top međunarodnih imena, držali više od 200 sati konzultacija. Ukupno, deveteročlani tim FRC-a održao je i organizirao 1700 sastanaka s osnivačima startupa.

Finale za svaku generaciju startupa, predstavljanje investitorima koje se naziva Demo Day, Fil Rouge Capital lani se održalo dvaput, u ljeto i zimu, a bilo je to dosad najveće okupljanje ulagača u Hrvatskoj uopće, ne samo u startup branši.

“FRC Demo Days bili su održani virtualno s više od 70 investitora koju upravljaju s više od 14 milijardi eura namijenjenih potencijalnim investicijama. S obzirom na prisutne investitore i kapital s kojim raspolažu, radi se o događajima bez presedana u široj regiji. Smatramo kako se i radi toga Hrvatska istakla kao lider na regionalnoj startup sceni u 2020. godini”, zaključuju u Fil Rouge Capitalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:34