VISOKA INFLACIJA

Najveći europski lanac trgovina prehrambenim proizvodima zamrznut će cijene 100 proizvoda

U srpnju su francuski naftni div TotalEnergies i brodarska kompanija CMA najavili daljnje korake za smanjenje cijena

Carrefour supermarket

 Jc Milhet/Hans Lucas Via Afp

Francuski maloprodajni lanac Carrefour zamrznut će cijene 100 svojih proizvoda kako bi pomogao Francuzima, s obzirom na visoku inflaciju.

Carrefourov potez slijedi druge vodeće francuske kompanije koje su, nakon pritiska vlade predsjednika Emmanuela Macrona, također poduzele korake kako bi pomogle potrošačima u zemlji da se nose s rekordnim rastom cijena.

Najveći lanac trgovina prehrambenim proizvodima u Europi Carrefour planira zamrznuti cijene raznih proizvoda do 30. studenog.

U srpnju su francuski naftni div TotalEnergies i brodarska kompanija CMA najavili daljnje korake za smanjenje cijena. TotalEnergies će smanjiti cijene goriva na svojim benzinskim postajama diljem Francuske od 1. rujna do kraja godine, dok će CMA smanjiti naknade otpreme za 750 eura po kontejneru za uvoz u Francusku iz Azije.

Podaci objavljeni početkom kolovoza pokazali su da je francuska inflacija u srpnju bila na rekordnoj razini od 6,8 posto.

Inflacija je skočila u cijelom svijetu nakon početka rusko-ukrajinskog rata, zbog kojeg su snažno porasle cijene energije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 09:46