kompleks

Najveći coworking prostor u ovom dijelu Europe: Pet ulagača investiralo četiri milijuna eura u moderne urede

U studenom kompleks na Zavrtnici počinje primati prve stanare
coworking wespa

Početkom studenoga na zagrebačkoj Zavrtnici otvara se Wespa Spaces, najveći coworking prostor u ovom dijelu Europe. Osnivači i investitori u Wespa Spaces su Nikola Perković, Amir Babović, Lovro Petrač, Filip Duvnjak i Damir Ismailović, koji su prostor osmislili na temelju vlastitih iskustava s konceptom kampusa. Investicija u ovaj projekt vrijedna je četiri milijuna eura. Cijeli kompleks sadrži 320 uredskih i poluotvorenih radnih mjesta te 20 soba za sastanke, uključujući kabine za pozive.

- Prostor, zamišljen kao koncept modernih ureda za digitalno doba, u finalnoj fazi prostirat će se na 3000 četvornih metara.

2600 kvadrata

U prvoj fazi otvaranja, u studenome, u funkciji će biti 2600 četvornih metara poslovnog prostora podijeljenog na tri kata, koji su podijeljeni na zone posebne namjene. U prizemlju se nalazi 350 četvornih metara konferencijskih prostora podijeljenih na pet dvorana s od 8 do 200 sjedećih mjesta, amfiteatar i kinodvorana, potpuno opremljena podcast soba, centralni lobby te restoran i caffe bar koji nude zdravu, organsku, dnevno svježe pripremljenu hranu - pojašnjava direktor Amir Babović te dodaje je ovaj moderni koncept ureda osmišljen tako da kreira poticajnu radnu okolinu za moderne tvrtke.

image
wespa prizemlje

- Znači da se na jednome mjestu nalazi sve potrebno za rad, odmor i igru, što omogućava kreativan i produktivan radni dan. Prvi kat rezerviran je za coworking prostore te se tamo nalazi i soba za odmor i igru, a na drugom katu su uredi. Prostor, dodaje Babović, nudi mnoge prilike da se radni dan provede koristeći kuhinje, relax zone, restoran, caffe bar, medijske sobe, kinoteatar, a u budućnosti i krov.

Napominje da se ovaj centar razlikuje od ostalih sličnih sadržaja u Zagrebu i po uređenju interijera. Kroz cijeli prostor proteže se industrijski dizajn.

- Prostor je osmišljen na način da privuče razne profile poslovnih ljudi i tvrtki, od mladih i startup tvrtki do već etabliranih ureda. Sukladno tome određen je i sam smjer projektiranja prostora te je arhitekt Filip Fiolić pratio posljednje trendove čistog industrijskog dizajna spojenog s udobnosti tijekom korištenja - opisuje Babović.

image
Osnivači Wespa Spacea

Uredski dio pun je dnevnog svjetla, a prostori zajedničkog sjedenja pregrađeni su staklenim stijenama radi smanjenja razine buke.

- Ključni pokretači digitalne ekonomije su smanjenje troškova pomoću dijeljenja resursa, promjena fokusa s posjedovanja na želju za boljim iskustvom korištenja, tehnologija kao ključ nove paradigme te omogućavanje besprijekorne usluge, optimizacije i povezivosti uz smanjene troškove. Pomoću tehnologije za koordinaciju među članovima Wespa Spaces nudi bolje iskustvo radnog dana uz niži trošak i fleksibilnije cijene u usporedbi s klasičnim najmom - nabraja Babović.

Manji troškovi

Wespa Spaces omogućava sve režije i troškove u jednoj cijeni.

- Internet i printanje po fair usage principu, potpuno opremljeno radno mjesto uz izbor dodatnih ergonomskih opcija stolice, 24/7 pristup radnom mjestu putem aplikacije ili kartice, čišćenje radnog prostora dva puta tjedno uz dnevno čišćenje zajedničkih prostora, korištenje čajnih kuhinja na svakom katu, pristup sobama za sastanke uz opciju plaćene rezervacije, dodatne popuste za restoran, korištenje konferencijskih usluga te parking i usluge Virtualne recepcije ovisno o izabranom paketu. Članovi besplatno ili uz popust na registraciju sudjeluju u konferencijama i događanjima u organizaciji huba - ističe Lovro Petrač.

Investitori se nadaju da će na ovaj način ponuditi kvalitetnu alternativu tradicionalnom uredu, ali i da se otvaraju i mogućnost za hibridni uredski rad, na način da tvrtke mogu unajmiti broj radnih mjesta, sobe za sastanke, radionice ili konferenciju, koji time omogućava redovno obavljanje posla od kuće, uz povremene sastanke u uredu. S obzirom na to da unajmljena mjesta nisu vezana za osobe, tako više timova unutar različitih dana imaju priliku koristiti isti prostor, uz jedan trošak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. studeni 2023 04:00