PRODAJA TOSHIBE

Najveća akvizicija neke japanske tvrtke: ‘Trebalo bi uključiti u razgovore i Vladu‘

Iznos transakcije mogao bi iznositi više od 18 milijardi dolara
 Kazuhiro Nogi/AFP

Britanski investicijski fond CVC Capital Partners uskoro će objaviti ponudu za kupnju japanske korporacije Toshiba, objavio je u srijedu japanski poslovni portal Nikkei.

Navodi da bi iznos transakcije mogao biti dva bilijuna jena, odnosno više od 18 milijardi dolara prema trenutnom tečaju.

Nikkei ističe da bi to mogla biti najveća akvizicija neke japanske japanske tvrtke te da bi, s obzirom na važnost Toshibe, u razgovore o uvjetima prodaje trebala biti uključena japanska vlada.

Glavni tajnik vladina kabineta Katsunobu Kato izjavio je u srijedu da japanska vlada pridaje veliku važnost očuvanju trenutnih aktivnosti Toshibe, kao jedne od vodećih elektrotehničkih korporacija u zemlji.

Komentirajući izvjesnu prodaju britanskom fondu on je rekao kako je to "važan događaj za japansku gospodarsku scenu " te da Toshiba "treba sačuvati svoju djelatnost i upravljačku strukturu".

Zadnjih godina Toshiba proživljava krizu povezanu posebno s velikim skandalom zbog krivotvorenja financijskih izvještaja.

Tvrtka trpi i velike gubitke u poslovanju, povezane sa sudjelovanjem u izgradnji nuklearnih elektrana u Sjedinjenim Državama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:16