Ima se, može se

Najskuplja kuća u ovoj srpskoj ulici prodana je za 4,5 mil.€, 70% nekretnina kupuju u kešu

Kako prenose srpski mediji, riječ je o elitnoj ulici i jednoj od najatraktivnijih lokacija u metropoli
Užička ulica, Beograd
 Google Street View

Najskuplja nekretnina prodana u 2019. godini u susjednoj Srbiji bila je kuća u beogradskom kvartu Dedinje u Užičkoj ulici za koju je novi vlasnik izdvojio 4,5 milijuna eura, pokazali su to podaci geodetske uprave (RGZ).

Kako prenose srpski mediji, riječ je o elitnoj ulici i jednoj od najatraktivnijih lokacija u metropoli.

- Ova se ulica već desetljećima smatra simbolom moći, bogatstvom i utjecajem, a čini se da tu titulu drži i danas – pojasnili su iz RGZ-a.

Osim ovog kvarta, kao tradicionalno atraktivne lokacije iz geodetske uprave navode i 'Beograd na vodi' koji je taj status stekao na samom početku svoje izgradnje. Upravo je na toj lokaciji prodan najskuplji stan u Srbiji vrijedan nešto više od 1,3 milijuna eura gdje je kvadrat stana iznosio 8.683 eura.

- Prema ovim podacima vidljivo je da u Srbiji još uvijek postoji zainteresiranih kupaca za ovakve elitne nekretnine – dodaju iz uprave.

Iako nova zgrada nudi svoje prednosti, središte glavnog grada, ističu, oko Trga Republike i Knez Mihailove ulice, i dalje drži visoke cijene, tako da je, iako stara zgrada, na Obilićevom vencu kupljen stan po cijeni od preko 6.000 eura po četvornom metru.

Uz popis najskuplje prodanih nekretnina u izvješću RGZ-a navedeno je i kako građani u čak 70 posto slučajeva nekretnine kupuju u gotovini, dok je svega 30 posto njih novi dom kupilo uz pomoć kredita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:20