RINAT AHMETOV

Najbogatiji Ukrajinac udario šakom o stol: ‘Moje tvrtke neće raditi pod ruskom okupacijom!‘

Rekao je da su sada i Azovstal i željezara Illich pod kontrolom Ukrajine, zahvaljujući herojskim naporima ukrajinske vojske...

Rinat Ahmetov i Darijo Srna

 Vladimir Dugandzic/Cropix

- Moja poduzeća iz Mariupolja nikada neće raditi pod ruskom okupacijom - rekao je Rinat Ahmetov, najbogatiji Ukrajinac, vlasnik Šahtara i veliki prijatelj i suradnik našeg Darija Srne.

- Ruska vojska pretvrara Mariupolj u ruševine. Ubijaju civile i ruše moja postrojenja - rekao je za Wall Street Journal nakon što su procurile snimke iz Mariupolja na kojima se jasno vidi da Rusi uništavaju njegove tvornice.

Ahmetov je dodao da su Azovstal i željezara Illich još uvijek pod kontrolom Ukrajine, i to zahvaljujući herojskim naporima ukrajinske vojske. Naravno, tvornice nisu u pogonu.

Ahmetov je ranije rekao da se još uvijek nalazi u Ukrajini i da svi njegovi poslovi, kao i dobrotvorna zaklada, čine sve što je moguće za "pobjedu Ukrajine", a pomažu i civilnom stanovništvu.

- Siguran sam da će doći vrijeme kada ćemo obnoviti Ukrajinu, a ja ću uložiti svu svoju snagu i resurse kako bi se Ukrajina oporavila i postala snažna i prosperitetna zemlja - zaključio je.

Ahmetov je tajkun koji se obogatio na čeliku i ugljenu, a u fokus javnosti je upao nakon što je preuzeo nogometni klub Šahtar iz Donjecka. U Donjecku je sagradio i 'svemirski' stadion na kojem se igralo i Europsko prvenstvo 2012. godine, a sa Šahtarom je dogurao i do osvajanja Europa lige. Međutim, nakon što su proruski separatisti zauzeli Donbass, Šahtar je godinama u egzilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 15:20