Žene poduzetnice

Nagrađivanjem najboljih poduzetnica i menadžerica obilježen Svjetski dan poduzetnica

Svjetski dan poduzetnica Krug obilježava od 2002. s ciljem promocije i razvoja poduzetništva žena
Luka Burilović, Branka Babić, Mirna Lončar Stražičić, Katica Ercegović i Dragica Jerkov
 HGK

Hrvatska udruga poslovnih žena Krug u suradnji s HGK – Županijskom komorom Split obilježila je Svjetski dan poduzetnica, prigodom čega su dodijeljene nagrade najuspješnijoj poduzetnici, menadžerici i poduzetnici u domeni socijalnog poduzetništva u 2018. godini.

Poduzetnicom godine proglašena je Branka Babić, direktorica tvrtke Infos iz Splita. Nagradu za menadžericu godine dobila je Mirna Lončar Stražičić, predsjednica uprave Ville Dubrovnik d.d. iz Dubrovnika. Od ove godine nagrada za socijalnu poduzetnicu nosi ime Jadranke Radovanić, osnivačice i u dva mandate predsjednice Hrvatske udruge poslovnih žena Krug, koja je godinama snažno radila na poticanju i jačanju poduzetništva žena. Poduzetnica u kategoriji socijalnog poduzetništva je Katica Ercegović, osnivačica Dječjeg vrtića Osmijeh iz Šibenika. Nagradu je dobitnici uručila potpredsjednica HGK, Mirjana Čagalj.

''U zakonskoj podlozi koja ženama jamči identično pravo na osnivanje tvrtke, jednakost plaća, vodeća mjesta u tvrtkama i upravljanje imovinom Hrvatska dobro stoji, međutim, s druge strane u Hrvatskoj žene drže tek svaku petu tvrtku. Današnje nagrađene poduzetnice i menadžerice inspiracija su za sve one koje se tek trebaju odvažiti, a HGK se pri tom zalaže za okruženje koje će poduzetništvo žena, povrh svih tereta s kojima se svaki poduzetnik nosi, lišiti dodatnih tereta'', rekao je predsjednik Hrvatske gospodarske komore, Luka Burilović.

Svjetski dan poduzetnica Krug obilježava od 2002. s ciljem promocije i razvoja poduzetništva žena, a ovogodišnja proslava održana je u HGK – Županijskoj komori Split pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske.

‘’Udio žena u vlasništvu trgovačkih društava u Hrvatskoj rastao je od 2010. godine naovamo od 17,3 posto do 21,9 posto, koliko je iznosio u 2017. godini, te lagano raste i dalje. Potencijal žena u poduzetništvu u vremenima koja dolaze dragocjen je za svako društvo, jer žene u poslovanju ne stavljaju profit na prvo mjesto već osobu i međuljudske odnose'' poručila je Dragica Jerkov predsjednica Hrvatske udruge poslovnih žena Krug.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2022 03:16