PODRAVKA NAGRAĐUJE

Nagrade za najbolje OPG-ove, poljoprivredne obrte i zadruge u vlasništvu branitelja

U periodu od 2018. do 2020. godine Podravka je od OPG-ova, PO-a i zadruga hrvatskih branitelja otkupila preko 25.000 tona voća, povrća i žitarica
 Goran Mehkek/Cropix

Uprava Podravke donijela je odluku o isplati nagrade najboljim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, poljoprivrednim obrtima i braniteljskim zadrugama u vlasništvu hrvatskih branitelja koji su tijekom 2019. i 2020. godine Podravki isporučili voće, povrće i žitarice za potrebe industrijske prerade. Riječ je o suradnji utemeljenoj na sklopljenom Sporazumu s Ministarstvom hrvatskih branitelja u realizaciji potencijalnog otkupa poljoprivrednih proizvoda od hrvatskih branitelja za razdoblje od 2018. do 2020. godine.

Nagrade, za koje je Podravka izdvojila ukupno 150.000 kuna, isplaćene su za 12 OPG-ova, poljoprivrednih obrta i braniteljskih zadruga. Dodijeljene su kao zahvala za dosadašnju suradnju, ali i poticaj za daljnjim, još većim, uključivanjem hrvatskih branitelja i njihovih obitelji u proizvodnju poljoprivrednih proizvoda za Podravku, ponajviše deficitarnih kultura kao što su krastavci, paprika i feferoni.

Članica Uprave Podravke Ljiljana Šapina naglasila je važnost ovakvih sporazuma i suradnji: „Na ovaj način želimo pokazati da su rezultati ostvareni u povećanju proizvodnje i otkupa naši zajednički rezultati, rezultati Podravke i hrvatskih branitelja. Doprinos je tim vrjedniji jer ovi hrvatski branitelji ulažu napor da pokažu kako i nadalje mogu imati značajnu ulogu u društvu te doprinijeti, između ostaloga i rastu poljoprivredne proizvodnje u Republici Hrvatskoj.“

Nagrađena obiteljska poljoprivredna gospodarstva, poljoprivredni obrti i braniteljske zadruge za uspješnu suradnju tijekom 2019. i 2020. godine su: OPG Šantić, OPG Cepetić, OPG Šućurović, BZ Darđanka, PO Tomislav, OPG Tomislav Šakota, OPG Tomislav Rupčić, OPG Kurtušić Željko, OPG Zlatica Pezić, OPG Jelena Fišer, OPG Jakovljević Tomislav i OPG Merić Mladen.

Podsjetimo, Podravka je i prije dvije godine također dodijelila nagrade OPG-ima u vlasništvu hrvatskih branitelja u vrijednosti od 100.000 kn, a za suradnju ostvarenu u 2018. godini.

Zahvaljujući spomenutom Sporazumu s Ministarstvom hrvatskih branitelja u realizaciji potencijalnog otkupa proizvoda zadruga hrvatskih branitelja za potrebe industrijske prerade, Podravka je u protekle tri godine od hrvatskih branitelja otkupila preko 25.000 tona voća, povrća i žitarica, u vrijednosti od oko 35 milijuna kuna. S ciljem nastavka uspješne suradnje, kao i njenog daljnjeg širenja, Podravka je s Ministarstvom hrvatskih branitelja u veljači ove godine potpisala novi trogodišnji Sporazum o suradnji za period 2021. – 2023. godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 03:14