MOL JAVLJA

Nafta i dalje stiže iz Rusije u Mađarsku cjevovodom Družba: nafta curi na drugom kraku, na poljskom dijelu naftovoda...

Nafta curi na lokaciji oko 70 kilometara zapadno od grada Plocka, a druga linija naftovoda i ostali elementi PERN-ove infrastrukture rade normalno

Naftovod Družba

 Attila Kisbenedek/Afp

Nafta i dalje stiže iz Rusije u Mađarsku cjevovodom Družba, izvijestila je u srijedu mađarska naftna i plinska grupa MOL nakon vijesti o curenju na poljskom kraku naftovoda.

„Mogu potvrditi da nafta curi na sjevernom kraku Družbe i da ne utječe na južni (krak), tako da... nafta stiže u Mađarsku prema planu”, rekla je glasnogovornica MOL-a Priska Bakos.

Poljski operator PERN izvijestio je jutros o curenju nafte na cjevovodu Družba kojim pošiljke stižu iz Rusije u Europu.

Nafta curi na lokaciji oko 70 kilometara zapadno od grada Plocka, a druga linija naftovoda i ostali elementi PERN-ove infrastrukture rade normalno, dodao je operator.

"Možemo govoriti o slučajnom oštećenju", rekao je visoki poljski dužnosnik zadužen za energetsku infrastrukturu Mateusz Berger, naglasivši da nema razloga za zaključak da je uzrok sabotaža.

Početkom kolovoza MOL je riješio šestodnevnu obustavu isporuka ruske nafte južnim krakom Družbe prema srednjoj Europi plaćanjem tranzitne pristojbe Ukrajini.

MOL je tada bio priopćio da je do zastoja došlo „zbog tehničkih problema na bankovnom frontu”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 07:46