Nadaju se dogovoru

Na policama Kauflanda uskoro Persil i Pril, a pregovori s Podravkom još traju

Trgovački je lanac, kako pišu mediji u Njemačkoj, okončao spor s globalnim proizvođačem deterdženata i sredstava za higijenu te su dogovorili nove cijene

Trgovački centar Kaufland
 

 CROPIX

"Henkelovi proizvodi uskoro se mogu očekivati u trgovinama Kauflanda, a pregovori s Podravkom još su u tijeku i nadamo se postizanju dogovora", odgovorila nam je Zrinka​ Krulc Huskić iz korporativnih komunikacija Kauflanda Hrvatska na pitanje ima li novosti u pregovorima tih dvaju proizvođača kad je riječ o plasmanu njihovih proizvoda na police spomenutog lanca. U Podravci nisu htjeli otkrivati svoje pregovaračke pozicije, pa su samo šturo odgovorili "Nema ništa novo".

Naime, Kaufland je, kako pišu mediji u Njemačkoj, okončao spor s globalnim proizvođačem deterdženata i sredstava za higijenu te su dogovorili nove cijene. Tako će se poznati Henkelovi brendovi Persil, Perwoll, Pril, Spee i Sidolin naći na policama tog trgovačkog lanca.

Što se pak tiče postizanja dogovora s Podravkom, sa kojom je prekinuta suradnja u travnju ove godine, u Kauflandu tvrde da još nije postignut obostrano prihvatljiv dogovor o uvjetima suradnje. Podravci, kako su nam pojasnili, nije prihvatljiv Kauflandov zahtjev da dobije povoljnije uvjete, odnosno cijene u odnosu na druge njezine trgovačke partnere.

"Osim toga, suprotan je i pravilima Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom. Naši su proizvodi potrošačima široko dostupni u trgovinama naših drugih trgovačkih partnera, a ostajemo, naravno, otvoreni i za nastavak suradnje s Kauflandom, ali uz obostrano prihvatljive uvjete", odgovorili su nam tada iz Podravke.

Tada su nam iz Kauflanda Hrvatska pojasnili da ostvaruju dugogodišnju suradnju s domaćim proizvođačima, pa tako i s Podravkom, koju, kako su naglasili, Kaufland nije izbacio s polica, te da svojim kupcima nude neke od najprodavanijih Podravkinih artikala, primjerice Lino Ladu, ajvar, pasiranu rajčicu...

"Neki drugi proizvodi trenutno nisu dostupni, no pregovori su u tijeku i vjerujemo da će se uskoro postići dogovor, a sve kako bi se kupcima omogućio najbolji omjer cijene i kvalitetne ponude. Kaufland svojim kupcima uvijek nudi velik izbor kvalitetnih proizvoda po povoljnim cijenama i to nam je i sada glavni prioritet, tako da s obzirom na veličinu našeg asortimana, kupci uvijek mogu pronaći alternativno rješenje", pojasnili su nam tada iz Kauflanda Hrvatska.

Iz Kauflanda su, kako je objavljeno na njemačkim portalima, istaknuli da je spor s Henkelom rezultirao gubitkom tržišnog udjela Kauflanda, uključujući i grupu proizvoda za deterdžente i sredstva za čišćenje.

U međuvremenu je Kaufland objavio da je postignut dogovor s britanskom kompanijom Unilever, poznatoj po brendovima Rexona, Axe, Coral, Dove i Knorr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2023 19:58