Bizarna ideja

Muskova prvoaprilska šala o tekili koja nosi naziv Tesle mogla bi postati stvarnost

Da ovo nije prvi bizarni poslovni pothavt poduzetnika dokazuje i njegov tweet s početka godine
Elon Musk
 Profimedia, Sciencephoto RM

Nakon objave da je Tesla proizveo 100.000 primjeraka Model 3 i tako prešao 'psihološku' barijeru, Elon Musk je na svom Tweeter profilu objavio kako se on okreće potpuno novom poslovnom pothvatu.

Što je počelo kao prvoaprilska šala, nakon njegove tvrdnje da će Tesla doživjeti propast, američki poduzetnik i milijarder, čini se, ozbiljno razmišlja o proizvodnji alkoholnog pića, točnije tekile, pod nazivom Teslaqila. Prema navodima The Guardiana kompanija je tražila dozvolu američkog ureda za patente i ureda za zaštitu robne marke za korištenje i zaštitu imena novog proizvoda.

Da ovo nije prvi bizarni poslovni pothvat ovog poduzetnika, dokazuje i njegova ranija objava s početka godine o prodaji 20.000 bacača plamena. Uz svoju objavu našalio se na vlastiti račun napisavši: „Bacač plamena je očito bila grozna ideja. Nemojte ga nikad kupiti, osim ako se želite zabaviti.”

Sve u svemu, ova pomalo šaljiva ideja možda i je plod turbulentnog razdobljem Muskova poslovnog života, jer nakon brojnih tužbi i neozbiljnih medijskih istupa nije ni čudno da ovaj ekscentrični poduzetnik dođe na ovakvu ideju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2023 10:39