DOZVOLA ZA KLIMU

Mrežama se širi ‘cjenik uništenih stvari‘ iz apartmana: Uključivanje klime bez znanja vlasnika se kažnjava sa 150 eura

Mladi par je ušao u apartman, izašao, i krenuo u potragu za nečim boljim

‘Cjenik uništenih stvari/Screenshot X

Hrvatski turizam kakav je danas, suočava se s mnogim izazovima. O onima koji se tiču izostanka temeljnog plana razvoja hrvatskog turizma, o izostanku legislative na nacionalnoj i lokalnoj razini, te o nepoštivanju postojeće legislative ovom prilikom nećemo. Iako je sve to od krucijalne važnosti za jednu zemlju koja živi od turizma.

Zadnjih dana, kao i svakog ljeta, imali smo prilike svjedočiti o potpuno necivilizacijskim postupcima i samovolji moćnika, koji zagrađuju ‘svoje‘ plaže, kao što je to ovaj tjedan bio slučaj u Drveniku, ili u Blacama.

No, turizam na hrvatski način zabljesnuo je danas u svom sjaju na primarnoj razini, onoj najvažnijoj. Onoj koja gostu znači najviše. ‘Domaćini‘ s Paga su uspjeli zapanjiti korisnike društvenih mreža.

Društvenim mrežama proširio se, naime, ‘cjenik uništenih stvari‘ koji su turisti našli ušavši u iznajmljeni apartman na Pagu. Korisnik društvene mreže X (bivši Twitter) podijelio je iskustvo svojeg sina, koji je, kaže, s djevojkom otišao u iznajmljeni apartman na Pagu. Ondje ih je navodno dočekao prljavi prostor, u koji se nije ulagalo godinama. No, najviše ih je zasmetao spomenuti ‘cjenik uništenih stvari‘, na kojem se našla potpuno bizarna stavka.

Naime, u ‘cjeniku‘ stoji da ako upalite klimu bez znanja vlasnika - to vam se naplaćuje 150 eura. To je, da budemo posve jasni, kazna. Za uključivanje klime. No, da ne budemo posve jednostrani, pohvalno je da apartman ima klimu.

Ostale stavke u ovom ‘cjeniku‘ mogu biti diskutabilne jer su proizvoljno određene cijene, ali na to vlasnici imaju pravo. Činjenica je da gotovo svakodnevno svjedočimo vijestima o incidentnom ponašanju ili uništavanju apartmana.

Nakon što su se suočili sa stanjem apartmana, kojem bi kako je korisnik X-a napisao, dali čistu jedinicu, mladi ljudi otišli su dalje, u potragu za pristojim smještajem i ljubaznijim domaćinima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 00:38