EPLUS VENTURES

Mplus Grupa formirala novi brand, očekuju više od 30 milijuna eura bruto prihoda

Nova poslovna vertikala Mplus Grupe nastala je okrupnjavanjem kompanija stečenih u razvoju Grupe, a djelovat će pod brand imenom Eplus Ventures

Darko Horvat, predsjednik Uprave društva Meritus ulaganja

 Mplus Grupa

Mplus Grupa (Meritus ulaganja d.d. – ZSE:MRUL), europski BPTO lider sa sjedištem u Zagrebu, formira novu poslovnu eCommerce vertikalu. Ista će djelovati pod brand imenom Eplus Ventures. Nova vertikala okuplja više od 2.5 milijuna aktivnih i registriranih korisnika te se na godišnjoj razini očekuje ostvarivanje više od 30 milijuna eura bruto prihoda. Rast i inovacije potpomognute vodećim tehnološkim postignućima, personaliziranim iskustvom kupovine te naglaskom na besprijekorno korisničko iskustvo ključne su odrednice na kojima Mplus temelji svoje daljnje aktivnosti u eCommerce segmentu.

“Formiranje Eplus Ventures vertikale označava nastavak naše uspješne strategije u izgradnji poslovnih vertikala koje se implementacijom inovativnih i pametnih rješenja međusobno nadopunjuju te doprinose rastu i razvoju cijele Mplus Grupe. Sklapanjem partnerstva s eCommerce kompanijama gradimo put ka uspostavljanju vodeće takve vertikale u srednjoj i istočnoj Europi. Sinergijom svih naših članica iz BPTO, HR, a sada i eCommerce sektora nudimo cjelovita i integrirana rješenja s podizanjem kvalitete korisničkog iskustva i naglaskom na održivost“, izjavio je predsjednik Uprave društva Meritus ulaganja d.d. Darko Horvat.

Nova poslovna vertikala Mplus Grupe nastala je okrupnjavanjem kompanija stečenih u razvoju Grupe, a djelovat će pod brand imenom Eplus Ventures. Pružajući usluge milijunima korisnika na 13 tržišta srednje i istočne Europe kroz 11 web shopova i online marketplaceova, okuplja platforme koje većinom posluju u beauty, healthcare i travel segmentima te rade s tvrtkama L‘Oréal, Hilton, Radisson Blu i drugim renomiranim partnerima. Radi se o platformama Megabon i Pink Panda koje povezuje eCommerce poslovni model i snažna orijentiranost na krajnje korisnike. Trenutno Eplus Ventures zapošljava više od 100 stručnjaka iz područja eCommerce industrije, specijaliziranih za različite usluge vezane uz tehnologiju, prodaju, marketing i korisničku podršku.

„Veliko mi je zadovoljstvo što smo dobili priliku kao dio Mplus Grupe pomoću inovativnih rješenja razvijati eCommerce sektor. Putem Eplus Ventures vertikale okupljamo najbolje stručnjake i donosimo inovativne prakse iz širokog spektra područja, a sve s ciljem rasta, širenja mreže korisnika i kreiranja vrhunskog korisničkog iskustva“, rekao je Almir Đešević, CEO Megabona.

„Naš fokus uvijek je bio usmjeren na krajnjeg kupca i razvijanje procesa koji će omogućiti brzinu, jednostavnost i laku dostupnost usluga. U Mplusu smo pronašli snažnog partnera i ključnu podršku u daljnjem razvoju našeg poslovanja i eCommerce industrije općenito“, rekla je Tina Jan, CEO Pink Pande.

Daljnjim razvojem fokus se stavlja na tržišta Hrvatske, Slovenije, Njemačke i Italije s planom pozicioniranja kao vodećeg operatora eCommerce platformi u tom dijelu Europe.

Mplus Grupa, koja je prošle godine ulaskom u partnerstvo s Manpowerom oformila Workplace Grupu, HR poslovnu vertikalu koja se temelji na pružanju integriranih usluga upravljanja ljudskim resursima, selekcije i zapošljavanja, ovim je novim potezom potvrdila daljnji smjer i uspješnu strategiju koja se temelji na dobroj procjeni potreba tržišta i prepoznavanja prilika za rast i razvoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. studeni 2023 00:19