ZAGREBAČKA PIVOVARA

Molson Coors najavio umirovljenje Simona Coxa, glavnog izvršnog direktora za Europu

Sergey Yeskov, direktor zadužen za poslovanje u središnjoj i istočnoj Europi, prijeći će na Coxovu poziciju

Simon Cox

Iz tvrtke Molson Coors Beverage Company, vlasnika Zagrebačke pivovare, danas je najavljeno umirovljenje Simona Coxa, predsjednika i glavnog izvršnog direktora odgovornog za poslovanje kompanije u Europi. Coxovu funkciju preuzet će Sergey Yeskov, dosadašnji direktor zadužen za poslovanje u središnjoj i istočnoj Europi (CEE). Obje odluke stupit će na snagu 1. siječnja 2022. godine.

- Sergeyevo sveobuhvatno iskustvo, stečeno diljem svijeta i na različitim pozicijama, kao i njegov stav da su ljudi uvijek na prvom mjestu, bit će sjajan doprinos ne samo našem europskom timu, već i cjelokupnom globalnom poslovanju - istaknuo je Gavin Hattersley, predsjednik i glavni izvršni direktor tvrtke Molson Coors. „Molson Coors će pod Sergeyevim vodstvom nastaviti unaprjeđivati tvrtku za dobrobit zaposlenika i samog poslovanja naše europske jedinice.“

Sergey Yeskov rođen je u Ukrajini, a u Molson Coorsu je radio na rukovodećim pozicijama u zemljama diljem svijeta. Pritom je ostvario dojmljive poslovne rezultate i izgradio snažnu reputaciju. Prije dolaska na poziciju direktora zaduženog za regiju središnje i istočne Europe, bio je predsjednik i glavni izvršni direktor tvrtke Molson Coors International; u to je vrijeme živio u SAD-u i nadgledao poslovanje u Indiji, Africi, Latinskoj Americi i Japanu, kao i na brojnim drugim tržištima diljem svijeta. Osim toga, bio je i glavni direktor prodaje i komercijale u tvrtki Molson Coors Canada, a prije toga je predvodio poslovanje Molson Coorsa u Hrvatskoj i susjednoj Bosni i Hercegovini.

image

Sergey Yeskov

Simon Cox u mirovinu odlazi nakon više od tri desetljeća provedena u pivskoj industriji. Po zanimanju je majstor pivar, a u Molson Coorsu je proveo ukupno 16 godina: predvodio je timove zadužene za opskrbni lanac i prodaju, te obnašao stratešku funkciju u Ujedinjenom Kraljevstvu, nakon čega je uspješno preuzeo čelnu poziciju tvrtke u toj zemlji. Nakon toga je imenovan za čelnog čovjeka tvrtke Molson Coors Europe. Tijekom godina ostvario je izvrsne poslovne rezultate, među kojima su i preuzimanja tvrtki Cobra, Sharp’s Brewery i Aspall Cyder.

- Simon je naše europsko poslovanje doveo do pozicije u kojoj se trenutno nalazi. Zahvalni smo na svemu što je za nas učinio kako bismo ostvarili naša dosadašnja postignuća i postali to što smo danas - objasnio je Hattersley.

- Nedostajat će nam njegova snažna vjera u naše vrijednosti, kao i njegova nepokolebljiva predanost našim ljudima i njihovoj dobrobiti. Istovremeno sam presretan jer će se napokon moći odmoriti, opustiti i putovati po svijetu sa svojom suprugom i djecom - zaključio je.

Europsko poslovanje tvrtke Molson Coors u prvih je devet mjeseci ove godine, zaključno s 30. rujnom, ostvarilo sjajne rezultate, dosegavši razine prihoda iz trećeg tromjesečja 2019. godine. Plan je nastaviti poslovati istom dinamikom, što uključuje i rast ulaganja u europska tržišta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 06:34