POMOĆ UNESREĆENIMA

MOL osigurao mobilne kućice i sanitarne kontejnere za hrvatske žrtve potresa

U Hrvatsku dostavljaju mobilne kućice i sanitarne kontejnere vrijedne 125.000 eura (950.000 kuna).
Pomoć žrtvama potresa od strane MOL-a
 Kiraly Marton Kkm

Kako bi pomogao žrtvama potresa u Hrvatskoj, MOL je osigurao 50 mobilnih kućica i 6 sanitarnih kontejnera Sisačko-moslavačkoj županiji, području koje je najviše pogođeno prirodnom katastrofom. Kontejneri vrijedni 125.000 EUR (950.000 kuna) mogu poslužiti kao privremeni smještaj onima koji su morali napustiti svoje domove. Prvi kontejneri već su u petak stigli u Petrinju, a ostali će stići sljedeći tjedan.

MOL kao najveći strani ulagač u Hrvatskoj osjeća potrebu pomoći svim ljudima koji su sada u nevolji zbog potresa u Hrvatskoj, a posebno onima koji žive u sisačkoj regiji. Unutar portfelja je industrijski centar u Sisku, a više od tisuću radnika Grupe živi u ovoj regiji. Stoga je MOL djelovao odmah i, u suradnji s hrvatskim Ravnateljstvom civilne zaštite, dostavit će 50 mobilnih kućica i 6 sanitarnih kontejnera na područja koja su najviše pogođena prirodnom katastrofom. Ukupna vrijednost mobilnih kućica i sanitarnih kontejnera koji služe za privremeni smještaj iznosi 125.000 EUR (950.000 HRK).

„U MOL Grupi naše su misli sa žrtvama potresa u Hrvatskoj. Kao najveći strani ulagač u Hrvatskoj, smatramo da je naš prioritet pomoći građanima Hrvatske u ovoj teškoj situaciji. I stambene zgrade pretrpjele su štete tako da je obiteljima potrebno osigurati prikladan smještaj što je prije moguće. Mnogi od njih su poljoprivrednici, stočari pa trebaju rješenje koje im omogućuje ostanak blizu svojih domova. Stoga, u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite u Hrvatskoj, osiguravamo 50 grijanih mobilnih kućica i 6 sanitarnih jedinica za one kojima su potrebni. Dok je obnova u tijeku, ove mobilne kućice mogle bi značiti veliku pomoć ljudima koji su izgubili svoje domove“, rekao je József Molnár, glavni izvršni direktor MOL Grupe.

Kompanije članice MOL Grupe, INA i Tifon te njihovi radnici aktivno sudjeluju u humanitarnim aktivnostima u područjima pogođenima potresom. INA ukupno donira 2,5 milijuna kuna, od čega će 500 tisuća kuna biti donirano bolnici u Sisku, a 2 milijuna kuna organizacijama i institucijama koje pomažu u obnovi. INA i njezine tvrtke članice također su osigurale kamp kućice i kontejnere koji mogu poslužiti kao privremeni smještaj za 100 ljudi. Donirali su i gorivo, sredstva za dezinfekciju svoje marke, odjeću i hranu koja je dostavljena hrvatskom Crvenom križu. INA je ustupila svoje skladišne ​​prostore u Sisku lokalnoj zajednici za skladištenje humanitarne pomoći. Na maloprodajnim mjestima Ine i Tifona na području pogođenom potresom, za žurne službe koje sudjeluju u operacijama osigurana je kava i voda u boci.

INA je također pretrpjela manju štetu zbog potresa u Hrvatskoj. Istovremeno, proizvodne jedinice neoštećene su u katastrofi, pa sve Inine operacije – istraživanje i proizvodnja ugljikovodika, prerada, veleprodaja i maloprodaja – nesmetano nastavljaju s radom.

image
Kontejneri za one koji su izgubili dom
Kiraly Marton Kkm
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:46