akvizicija

MOL Grupa preuzima Lukoilove crpke u Slovačkoj i Marche u Mađarskoj

Sklopljeni ugovori dio su dugoročne strategije Grupe pod nazivom ‘Shape tomorrow 2030+‘ koja stavlja naglasak na razvoj maloprodaje i usluge kupcima

Slovački Slovnaft koji je dio MOL Grupe, preuzima 100-postotni udio tvrtke Normbenz Slovakia, što uključuje 16 maloprodajnih mjesta Lukoil u Slovačkoj, priopćila je u srijedu mađarska MOL grupa.

MOL je sklopio i ugovor s tvrtkom Marche International o kupnji tvrtke koja u Mađarskoj upravlja s devet restorana pod brendom Marche.

Sklopljeni ugovori dio su dugoročne strategije Grupe pod nazivom „Shape tomorrow 2030+“ koja stavlja naglasak na razvoj maloprodaje i usluge kupcima, kaže se u MOL-ovoj objavi.

"Preuzimanjem 16 maloprodajnih mjesta Lukoil u Slovačkoj pruža nam se mogućnost širenja u toj zemlji i uvođenja postojećeg koncepta Fresh Corner na sve nove lokacije Slovnafta", rekao je izvršni potpredsjednik za Usluge kupcima i maloprodaju MOL Grupe Péter Ratatics.

Nova maloprodajna mjesta nadopunjavaju lokalnu mrežu Slovnafta, koja se trenutno sastoji od 254 maloprodajna mjesta. Mreža će nastaviti raditi pod brendom Slovnafta, koji će nakon preuzimanja na njoj uvesti Fresh Corner koncept.

Transakcija podliježe odobrenju Antimonopolskog ureda Republike Slovačke (AMO).

Od devet preuzetih restorana tvrtke Marché International, njih sedam sastavni su dijelovi MOL-ovih maloprodajnih mjesta već više od 10 godina.

Preuzimanje mora odobriti mađarska agencije za zaštitu tržišnog natjecanja GVH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:26