TEŠKA VREMENA

Modna tvrtka u problemu: Objavljeno što se događa s poznatim trgovačkim lancem, ukinuli su 350 radnih mjesta

Odobrenje stečajnog plana ima za cilj pomoći tvrtki da se prilagodi promijenjenim tržišnim uvjetima
 Sigrid Olsson/Photoalto/Profimedia/Sigrid Olsson/photoalto/profimedia

U ožujku je poznata modna tvrtka Peek & Cloppenburg iz Düsseldorfa pokrenula stečaj. Prije nekoliko dana vjerovnici su odobrili stečajni plan.

Vjerovnici su već u srpnju jednoglasno odlučili da će Peek & Cloppenburg KG, Düsseldorf, i Peek & Cloppenburg Retail Buying GmbH & Co. KG nastaviti s radom, piše “Fashion United”, a prenosi Fenix magazin.

Odobrenje stečajnog plana, koji su izradili uprava i sudski upravitelj, odvjetnik Horst Piepenburg, ima za cilj pomoći tvrtki da se prilagodi promijenjenim tržišnim uvjetima u okviru samoupravljanja koje je odredio sud.

Oko 350 radnih mjesta, uključujući rukovodeća radna mjesta, dosad je ukinuto u sklopu procesa koji je u tijeku. Plan ima za cilj osigurati sigurnost radnog mjesta i jamstvo lokacije. Osim toga, tvrtka je primila opsežne investicijske obveze od glavnog dioničara.

Prema riječima Steffena Schüllera, generalnog direktora i financijskog direktora Peek & Cloppenburg KG, Düsseldorf, stečajni plan je “čvrsta osnova” za izgradnju održive strukture kapitala.

Zatim, stečajni plan mora potvrditi nadležni okružni sud u Düsseldorfu. Samoupravni stečajni postupak Peek & Cloppenburg KG, Düsseldorf, mogao bi se ukinuti već u jesen.

Vjerovnici su navodno odobrili stečajni plan sada kada im je obećano da će umjesto 35 milijuna dobiti 50 milijuna eura. Također bi trebalo postojati sudjelovanje vjerovnika u dobiti poduzeća u 2024. i 2025. godini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 04:15