Veliko razočarenje

Mlinar zatvorio svoju pekarnicu u omiljenom gradu hrvatskih gastarbajtera

Vodeća pekarska kompanija u Hrvatskoj na Marienplatz je stigla u 2015. godini
Ilustracija
 Vlado Kos / CROPIX

Vodeća hrvatska pekarska kompanija Mlinar zatvorila je svoju pekarnicu u jednom od hrvatskim gastarbajterima omiljenom gradu – Münchenu.

Mlinar se na inozemno tržište počeo širiti još 2012. i to na slovensko tržište, dok je na Marienplatz stigao 2015., a nagađa se da je prodavaonica zatvorena zbog problema s vlasnikom prostora u kojem se pekarnica nalazila. Samo zatvaranje stiglo je kao razočaranje Mlinarovim kupcima, što se jasno vidi pregledom stranice Yelp na kojoj potrošači ocjenjuju restorane.

Read Jill S.'s review of Mlinar on Yelp

Dodatno, ako se u obzir uzme nedavni ulazak investicijskog fonda Mid Europa u kompaniju, iz kojeg su kazali kako “planiraju pomoći Mlinaru da se proširi na međunarodno tržište”, odluka o zatvaranju inozemne poslovnice još je veće iznenađenje.

Mlinar, naime, danas ima više od 230 vlastitih maloprodajnih mjesta u četiri europske zemlje, a veleprodajno plasira na dodatnih 19 svjetskih tržišta uključujući Pakistan i Dubai. Franšize su do sad plasirane u 10 zemalja na tri kontinenta. Zapošljava gotovo 2.000 radnika, proizvodnja je organizirana u pet velikih pekarskih pogona - dva u Osijeku te u Poreču, Šibeniku i Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. ožujak 2022 21:52