Tužna vijest

Mladi programer i osnivač tvrtke Square preminuo u 35. godini života, borio se s ovisnošću

Shrvana majka: Znam samo da se prijavio u bolnicu, nije mogao disati...
Screenshot: Instagram
 Tristan O’Tierney / Instagram

Tristan O’Tierney, osnivač financijskog servisa Square i inženjer prve aplikacije za plaćanje na Appleovom iPhoneu, preminuo je 23. veljače u 35. godini života. Iako službeni uzrok smrti još uvijek nije objavljen javnosti, poznato je da se O’Tierney prijavio u rehabilitacijski centar u floridskoj Ocali. Njegova majka Pamela O’Tierney za San Francisco Chronicle komentirala je kako vjeruje da je njegova smrt povezana s njegovom ovisnošću.

- Znam samo da se prijavio u bolnicu, nije mogao disati i nisu ga uspjeli reanimirati – kazala je. O’Tierney, kojeg kolege opisuju kao briljantnog programera, nakon doktorskog studija na Rochester Institute of Technology, radio je kao inženjer u Appleu i Yahoou. Vlastitu tvrtku Square osnovao je 2009., a lani su u prihodima zabilježili čak 464 milijuna dolara.

Usprkos poslovnom uspjehu, pišu strani mediji, O’Tierney je nedavno napustio tvrtku koju je osnovao i počeo se aktivno baviti fotografijom. Cijelo to vrijeme, kako je sam priznao u lanjskom postu na Instagramu, borio se s ovisnošću, “s malo uspjeha i puno neuspjeha”.

Premda mediji spekuliraju da je riječ o zloporabi droge, neki su uvjereni da se zapravo radi o alkoholu. Osim roditelja, mladi programer iza sebe je ostavio trogodišnju kćer Rumi Ari i djevojku Anjelu Ramos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 12:52