'Viđeno-kupljeno'

Mirovinsko nastavlja prodavati stanove, najjeftiniji košta samo 24.000 kuna

HZMO je u siječnju na prodaju dao 41 stan, a od ovoga mjeseca u prodaji su nove nekretnine
Ilustracija
 Goran Šebelić / Hanza Media

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje nastavlja prodavati stanove u svojemu vlasništvu, njih više od šest stotina.

Kako piše mirovina.hr, nakon natječaja u rujnu kada se prodavalo 39 stanova za početnu cijenu već od 24.000 pa sve do četvrt milijuna kuna, objavljena su još dva. Tako je HZMO u siječnju na prodaju dao 41 stan, od čega je interes iskazan tek za polovinom njih, a od ovoga mjeseca u prodaji su nove nekretnine.

Natječaj je ovoga puta raspisan za 32 stana na području Karlovca, Koprivnice (Glogovac, Lepavina…), Osijeka, Pakraca, Siska… Početne cijene i ovoga se puta kreću od samo 24.000 kuna za manji stan od 34 četvorna metra u Lepavini pa do čak pola milijuna kuna za najskuplju nekretninu od 66 kvadrata, a koja se nalazi u Puli.

Stanovi se prodaju po principu “viđeno-kupljeno”, kupac je onaj čija je ponuda najveća, a svi ponuditelji moraju platiti jamčevinu u iznosu od 10 posto početne vrijednosti stana. Mirovinsko je popis stanova objavilo i na svojim internetskim stranicama, za njih fotografije ne postoje, no moguć je njihov obilazak uz prethodnu najavu. Ponude će se prikupljati do 5. travnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2023 22:47