Podrška najmanjima

Ministarstvo turizma, HTZ i UNICEF potpisali sporazum o promicanju dječjih prava u turizmu

Turizam je industrija doživljaja i emocija, a naša je želja da djeca koja posjećuju Hrvatsku vide sve ono najbolje što nudimo'
Kristjan Staničić, direktor glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, Gari Cappelli, ministar turizma RH i predstojnica Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj Regina M. Castillo

Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i UNICEF potpisali su danas Sporazum o suradnji na promicanju dječjih prava u turističkom sektoru u Hrvatskoj. Glavni cilj suradnje je potaknuti dobre prakse u turizmu u kontekstu djece gostiju, djece obitelji zaposlenih u turizmu te mladih učenika i radnika.

Potpisivanju sporazuma su prisustvovali ministar turizma RH Gari Cappelli, direktor glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić i predstojnica Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj Regina M. Castillo.

UNICEF
Kristjan Staničić, direktor glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, Gari Cappelli, ministar turizma RH i predstojnica Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj Regina M. Castillo

„Turizam je industrija doživljaja i emocija, a naša je želja da sva djeca koja posjećuju Hrvatsku imaju priliku vidjeti sve ono najbolje što Hrvatska nudi kako bi im ostala u nezaboravnom sjećanju. Isto tako, turizam može biti svima prilika da ga kreiramo zajedno. Upravo zato Ministarstvo turizma kroz dio programa namijenjenih mladima uvijek potiče djecu i učenike na kreativnost i inovativnost. Želimo da mladi budu uključeni u stvaranje konkurentnog i odgovornog turizma i upravo zato je suradnja s UNICEF-om još jedan korak kojim gradimo temelje budućnosti hrvatskog turizma jer je u konačnici čovjek uvijek ključ uspjeha“, izjavio je ministar turizma Gari Cappelli.

U sklopu suradnje Ministarstvo turizma, HTZ i UNICEF će promovirati važnost brige o dječjim pravima u turističkom sektoru, kroz konferencije, kongrese i druga događanja te organizirati edukacije o dječjim pravima za djelatnike u turizmu. Ministarstvo turizma i HTZ ujedno će pružati podršku UNICEF-ovim programima za podršku najranjivijoj djeci u Hrvatskoj i njihovim obiteljima.

„Iznimno smo ponosni na suradnju s UNICEF-om na promicanju dječjih prava u turističkom sektoru u Hrvatskoj, osobito ako se uzme u obzir da djeca do 14 godina u ukupnom hrvatskom turističkom prometu čine udio od 18 posto i čine vrlo važan segment u turizmu. U skladu s time, veliki broj našim promotivnih kampanji diljem svijeta, ali i naša ukupna turistička ponuda usmjerena je upravo prema obiteljima s djecom“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

UNICEF
Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i UNICEF potpisali su danas Sporazum o suradnji na promicanju dječjih prava u turističkom sektoru u Hrvatskoj

UNICEF na globalnoj razini surađuje s putničkim i turističkim sektorom, vladama i organizacijama civilnog društva kako bi promovirao perspektivu prava djece u industriji i podržao poduzeća iz sektora u prepoznavanju i upravljanju njihovim utjecajima na djecu. Suradnja s Ministarstvom turizma i Hrvatskom turističkom zajednicom predstavlja važan korak u ostvarivanju dječjih prava u hrvatskom turizmu i doprinosi održivom razvoju turizma i društva u cjelini.

„Turizam kao važna gospodarska grana ima velik utjecaj na djecu. Sigurnost djece koja putuju sa svojim roditeljima, dostojne plaće i radni uvjeti zaposlenika roditelja ili skrbnika, radni uvjeti mladih zaposlenika, briga o okolišu u kojem djeca rastu i razvijaju se - samo su neka od područja interakcije turističkog sektora s djecom. Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica snažni su partneri koji će zajedno s UNICEF-om raditi na osvještavanju o tim utjecajima i poticanju dobrih praksi koje će pozitivno utjecati za živote djece i njihovih obitelji. Sretni smo što će nam se u tom važnom poslu pridružiti i jedna od vodećih turističkih grupacija u Hrvatskoj - Arena Hospitality Grupa“, izjavila je Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj.

UNICEF
Reuel Slonim, predsjednik Uprave Arena Hospitality Grupe d.d. i Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj

Ovom prigodom najavljeno je partnerstvo Arena Hospitality Grupe i UNICEF-a na pružanju podrške UNICEF-ovoj programskoj inicijativi "Za snažniju obitelj" koji osigurava unaprjeđenje kvalitete socijalne podrške obiteljima koje se suočavaju s poteškoćama. Arena Hospitality Grupa će u svojim odabranim hotelima, odmaralištima i kampovima u suradnji s UNICEF-om pokrenuti niz aktivnosti usmjerene na goste i zaposlenike kako bi promovirao dječja prava i solidarnost s najranjivijim članovima našeg društva. Sredstva prikupljena u sklopu suradnje usmjerit će se u podršku obiteljima s djecom iz sustava socijalne skrbi u Istarskoj županiji. Sporazum o partnerstvu potpisali su Reuel Slonim, predsjednik Uprave Arena Hospitality Grupe d.d. i Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj.

„Arena Hospitality Grupa, kao prva hrvatska hotelska kompanija koja je proširila svoj portfelj izvan granica Hrvatske, kontinuirano ulaže u razvoj društvene odgovornosti prema svojim gostima, zaposlenicima, partnerima, dioničarima i zajednici u kojoj posluje. U našem radu, posebno smo usmjereni na obitelji s djecom kojima nastojimo pružiti raznovrsne kvalitetne sadržaje i najvišu razinu usluge. No, isto tako vodimo računa o potrebama obitelji s djecom u našoj zajednici koje se suočavaju s različitim životnim poteškoćama. Udružujući snage s UNICEF-om podržat ćemo provođenje programske inicijative „Za snažniju obitelj“ čime ćemo pomoći u osnaživanju sustavne podrške najranjivijim obiteljima s djecom u Istarskoj županiji. Posebno smo ponosni što ćemo u projekt uključiti i naše zaposlenike koji će kroz aktivnosti s obiteljima i djecom skrenuti pažnju na važnost solidarnosti kod naših gostiju“, izjavio je predsjednik Uprave Arena Hospitality Grupe Reuel Slonim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2022 01:30