International Import Expo

Ministar gospodarstva u službenom posjetu Kini posjeti će i međunarodni uvozni sajam

Horvat će se sastati i sa zamjenikom ministra industrije i tehnologije NR Kine Wang Zhi Junom
Darko Horvat
 Davor Pongračić / CROPIX

Ministar gospodarstva Darko Horvat od ponedjeljka do četvrtka boravi u službenom posjetu Kini, gdje će između ostalog sudjelovati na velikom međunarodnom uvoznom sajmu, Hrvatsko-kineskom poslovnom forumu, a susrest će se i sa zamjenikom kineskog ministra industrije i tehnologije.

Horvat će kao član izaslanstva predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića u Šangaju sudjelovati na 2. kineskom međunarodnom uvoznom sajmu (2nd China International Import Expo), koji se prostire na gotovo 300 tisuća četvornih metara, na kojemu će se imati priliku susresti s brojnim čelnicima i gospodarstvenicima iz drugih zemalja te razgovarati o daljnjem jačanju političkih i gospodarskih odnosa, povećanju trgovinske razmjene i privlačenju stranih investicija u Hrvatsku, najavili su u ponedjeljak iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Horvat će se sastati i sa zamjenikom ministra industrije i tehnologije NR Kine Wang Zhi Junom, nakon čega će sudjelovati na Poslovnom forumu Hongqiao.

Posjet Narodnoj Republici Kini zaključit će sudjelovanjem na Hrvatsko-kineskom poslovnom forumu, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, na kojem će se kineskim partnerima predstaviti poslovne i investicijske mogućnosti u Hrvatskoj, a održat će se i individualni razgovori predstavnika hrvatskih i kineskih kompanija, navode iz Ministarstva gospodarstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. siječanj 2022 04:29