MINISTARSTVO FINANCIJA

Mfin na aukciji prodao 139 milijuna kuna više od planiranih trezoraca

Financijske institucije podastrle su ukupno ponude vrijedne gotovo 2,34 milijarde kuna, a Ministarstvo ih je sve prihvatilo
 Davor Pongracic/Cropix

Ministarstvo financija u utorak je na aukciji prodalo gotovo 2,34 milijarde kuna trezorskih zapisa, što je 139 milijuna kuna više od planiranoga, pri čemu su trezorci s rokom dospijeća za godinu dana plasirani po kamatnoj stopi od svega 0,02 posto.

Ususret dospijeću 2,55 milijardi kuna vrijednih trezoraca, Ministarstvo je ponudilo na upis trezorske zapise u iznosu od 2,2 milijarde kuna, pri čemu 2 milijarde kuna na rok od godine dana i 200 milijuna na rok od 6 mjeseci.

Financijske institucije podastrle su ukupno ponude vrijedne gotovo 2,34 milijarde kuna, a Ministarstvo ih je sve prihvatilo.

Izdani su tako kunski trezorski zapisi s rokom dospijeća od godinu dana u vrijednosti od 2,34 milijarde kuna, uz kamatnu stopu od 0,02 posto, što je ista kamatna stopa kao i na prethodnoj aukciji, održanoj 2. ožujka.

Nakon današnje aukcije, uz dospijeće 2,55 milijardi kuna trezorskih zapisa, saldo upisanih kunskih trezoraca smanjen je za 212 milijuna, na gotovo 14,32 milijarde kuna.

O datumu sljedeće aukcije Ministarstvo financija izvijestit će naknadno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:38