'Moramo se dogovoriti'

Medvedev razgovarao s hrvatskim vodstvom oko Agrokora, ali nije zadovoljan

Ruski premijer je zadovoljan gospodarskim odnosima dviju država, ali tvrdi kako ih opterećuje loša situacija oko Agrokora i Mercatora i zbog toga traži pomoć slovenske Vlade
Ruski premijer Dmitrij Medvedev s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom
 Sergei Karpukhin / REUTERS

- Bilo bi dobro da se slovenska Vlada uključi u rješavanje problema oko Agrokora i Mercatora, poručio je danas ruski premijer Dmitrij Medvedev pred početak službenih razgovora sa slovenskim premijerom Marjanom Šarecom u Moskvi. Ruski premijer imao je potrebu pred novinarima naglasiti kako je o Agrokoru razgovarao s hrvatskim vodstvom, ali da s razgovorima nije zadovoljan.

- Ruski vlasnici, prije svega Sberbank, garantiraju stabilnost poslovanja Agrokora. Dobro bi bilo ako bi se dogovorili kako naprijed. Pozivam slovensku Vladu da da svoj doprinos tome, kazao je Medvedev prije početak službenih razgovora sa slovenskom delegacijom iza zatvorenih vrata. Slovenski premijer u Moskvi predvodi veliku slovensku gospodarsku delegaciju. Ruski premijer je zadovoljan gospodarskim odnosima dviju država, ali tvrdi kako ih opterećuje loša situacija oko Agrokora i Mercatora i zbog toga traži pomoć slovenske Vlade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:50