Veliki zaokret

McDonald's miče aditive iz svojih burgera: 'I dalje ćemo zadržati naš prepoznatljiv okus'

To se naročito odnosi na specijalni umak iz Big Maca, iz kojeg se miču tri aditiva
Big Mac
 Profimedia, Alamy

McDonald's više neće koristiti umjetne aditive u svojim burgerima, objavila je kompanija prije nekoliko dana, a piše CNN.

Globalni fast food lanac već neko vrijeme nastoji privući potrošače koji brinu o zdravoj prehrani, stoga potez kojim će iz svojih sedam klasičnih burgera, među njima hamburger, cheeseburger, dupli cheeseburger i Big Mac, izbaciti aditive, i nije toliko iznenađujuć.

Kako kažu iz kompanije, promjena će zahvatiti svaki dio burgera, od peciva do sira i umaka. To se naročito odnosi na specijalni umak iz Big Maca iz kojeg će se izbaciti tri aditiva "bez žrtvovanja prepoznatljivog okusa".

No, kako navodi CNN, krastavci u burgeru ipak će zadržati umjetni konzervans.

- Ova odluka pokazuje našu predanost u odnosima s potrošačima i želju da izgradimo bolji McDonald's - rekao je čelnik McDonald'sa za tržište u SAD-u, Chris Kempczinski.

Razlog za zaokret fast food lanca ne treba tražiti samo u željama, nego i potezima konkurencije. Naime, na uklanjanje umjetnih aditiva iz hrane već ranije su se obvezali Taco Bell, Subway i Panera Bread, dok je McDonald's do sada uklonio umjetne konzervanse samo iz McNuggetsa.

Ranije ove godine kompanija je pak odustala od korištenja smrznute govedine u burgeru Quarter Pounder i dodala nekoliko zdravijih opcija u Happy Meal, poput mlijeka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 23:25