Za specifične sustave

Mate Rimac otvorio novi razvojni ured u Osijeku, zasad ima sedam zaposlenih

'Ovo je nukleus, ali sigurno ćemo povećati broj zaposlenika ovisno o projektima', rekao je Rimac
Mate Rimac sa zaposlenicima u novom uredu
 Vlado Kos / Hanza Media

Tvrtka Rimac Automobili otvorila je jučer svoj ured u Osijeku. Riječ je o razvojnom uredu unutar tvrtke koji će se baviti specifičnim sustavima i komponentama. Trenutno su to visokonaponski pretvarači, sustavi za punjenje baterija automobila i napajanje 12-voltnih sustava.

- Namjera nam je u Osijeku izgraditi odvojenu ekipu i da ovo bude centar kompetencija za te sustave, koje nećemo raditi u Zagrebu nego isključivo ovdje. Vjerojatno ćemo u budućnosti u Osijeku raditi i druge stvari. Ovo je tek početak. Za sada imamo sedam zaposlenih, a Osijek smo prvenstveno odabrali zbog suradnje s FERIT-om s kojim smo zajedno pokrenuli smjer automobilska elektrotehnika, gdje naši zaposlenici drže predavanja - rekao je u prigodi otvorenja Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor tvrtke.

Većina zaposlenih u osječkom uredu su domaći dečki, a voditelj im je Rajkumar Rajappan, stručnjak porijeklom iz Indije, ali s 20-godišnjim iskustvom u industriji, u Švicarskoj i Njemačkoj. Rimac je najavio da će uskoro biti još novozaposlenih.

- Ovo je nukleus, ali sigurno ćemo povećati broj zaposlenih ovisno o projektima. U ovoj godini na nivou cijele tvrtke već imamo 200 novozaposlenih - istaknuo je i progovorio o planovima za budućnost.

- Prioritet je staviti C-2 u proizvodnju te krenuti u realizaciju drugih projekata s velikim proizvođačima, početi proizvoditi za Porsche, Aston Martin... - rekao je Rimac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:48